Vaak is de vrouw doorslaggevend in de keuze van gezinswoning
Freya Verlinde Stercke Vrouwen

Vaak is de vrouw doorslaggevend in de keuze van gezinswoning

Stercke Vrouwen

Zo'n 22 jaar geleden zette Freya Verlinde haar eerste stappen in de immowereld bij Markt 21 in Schoten, een immokantoor dat toen al verschillende decennia succesvol werd gerund door mevrouw Van Nederkassel. Die leidde haar op en tien jaar geleden nam Freya de fakkel als zaakvoeder over. Freya denkt aan uitbreiding en barst van ambitie om het kantoor nog succesvoller te maken.

"Mevrouw Van Nederkassel heeft mij alles geleerd wat ik moest weten. Vaak met harde hand, maar ik beschouwde haar na verloop van tijd wel als familie. Ze overleed enkele maanden geleden en ik mis haar nog steeds."

Visie en aanpak?

"In de immobiliënwereld is het soms een voordeel om vrouw te zijn. Wij zijn subtieler, gemoedelijker ook en hebben vaak meer zin voor inrichting en esthetiek. Ik merk ook dat binnen een gezin het vaak de vrouw is die doorslag­gevend is in de keuze voor een gezinswoning. Als een vrouw zich niet meteen goed voelt in een bepaald pand, zal ze het niet kopen. Mijn aanpak is heel familiaal: kinderen zijn zeer welkom bij een huisbezoek. Je koopt niet alleen een huis, maar ook een thuis. Wij zoeken naar een totaaloplossing voor onze klanten, zodat zij rust hebben bij de aankoop of verkoop van een pand. Daarvoor heb je een makelaar, toch?"

Combinatie gezinsleven?

"Ik was al samen met mijn man toen ik in de sector stapte. We hebben samen beslist dat ik de leiding zou overnemen bij Markt 21. Hij heeft professioneel een stap teruggezet om er meer voor ons gezin te kunnen zijn. Dat geeft rust in ons huis. Ik ben hem daar enorm dankbaar voor. Hij werkt nu sinds een aantal jaar ook mee in de zaak. We hebben een deel van het huishouden uitbesteed, dat is absoluut nodig. Maar op vrijdagavond gaan de telefoons uit en heb ik ­exclusief tijd voor ons gezin. Het blijft soms puzzelen om alles rond te krijgen. Dat is voor elke mama zo. Toen ze klein waren, kwamen de kinderen soms met ons mee. Intussen tonen ze meer en meer interesse voor de sector, het zou me dus niet verbazen dat ze daar een toekomst in vinden."

Trots?

"Ik ben trots op mijn doorzettingsvermogen en hoe ver het bedrijf is geraakt. Ik ben nu oprecht gelukkig met werk en gezin, alles loopt zoals het moet lopen. We hebben toffe en trouwe klanten en ik zet mij voor elk dossier even hard in. Ik heb enorm veel te danken aan mijn mentor, mevrouw Van Nederkassel, maar heb er tegelijk ook heel hard voor moeten werken. Ik hoop ooit zelf de kans te krijgen om een jongere te kunnen opleiden en alle kneepjes van het vak te kunnen leren."

Droom?

"Blijven groeien is noodzakelijk. We plannen binnenkort een herinrichting van het ­kantoor hier, maar ik zou ook graag een tweede vestiging openen. Daar zal ik geen probleem hebben om de leiding uit handen te geven. Twee jaar geleden heb ik gezondheidsproblemen gehad en nu bekijk ik alles anders. Niemand is onmisbaar en door ouder te worden, heb ik rust gevonden."

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels