Stijl kan je leren
Ann Dirckx

Stijl kan je leren

De tips: de juiste outfit voor een eerste indruk

Bij een eerste indruk vallen twee dingen meteen op: kom je zelfzeker over en hoe ga je gekleed? Beide elementen worden vooral door de inhoud van je kleerkast bepaald. De juiste outfit zorgt er immers voor dat je comfortabel in je vel zit en dat straal je ook uit. Ann Dirckx van kledingzaak Othello in Heist-op-den-Berg deelt haar modetips voor een geslaagde outfit.

Deel je kast logisch in

Hang je kleding in de kast per complete outfit. Zo hoef je niet dagelijks op zoek te gaan naar een goed ensemble en zie je welke stukken je samen kocht en welke je over hebt. Met die stukken in gedachte kan je naar de winkel trekken om met aanvullende stuks nieuwe outfits samen te stellen. Een goed ingedeelde kleerkast werkt snel, je zal er goed uitzien én je behoudt een beter zicht op het geheel.

Wees niet bang om materialen te mixen

Mensen durven vaak geen jurkje in een fijn stofje te combineren met een dik gilet. Nochtans kan je op die manier je kleding het hele jaar door dragen en vervagen de seizoenen in je kleerkast. Combineer dus zeker verschillende materialen met elkaar, ze geven meer pit aan je outfit. Mix ook dure en goedkopere stukken: hierdoor creëer je je eigen stijl.

Investeer in basisstukken

Een goede kleerkast bevat voor vrouwen altijd enkele tijdloze basisstukken, zoals een effen wintermantel, een paar klassieke pumps, een mooie sjaal, een handtas in leder, een sober kleedje in zwart, ecru, wit of donkerblauw. Het loont dus de moeite hierin te investeren.

Koop gerust (dure) accessoires

Accessoires geven vaak een nieuw elan aan een bestaande outfit. Je investeert soms beter in een dure sjaal of een mooi fantasiejuweel om je kleding de juiste finishing touch te geven. Ik raad mensen aan vaker te investeren in accessoires, en deze nooit weg te gooien. Door de basisstukken elke keer met andere accessoires te combineren, maak je van één outfit meerdere looks.

Ann Dirckx

Koop jeans!

Iedereen, ongeacht lengte, maat of model, staat met jeans. Mensen denken bij jeans te vaak enkel aan een broek, maar er zijn echt wel veel verschillende manieren om jeans te dragen: een jeanshemd, jeans op jeans, een jeansjas, heel sportief of heel chic. Ga op zoek naar een model of stuk dat bij jouw figuur past.

Stijl kan je leren

Sommige mensen hebben een aangeboren stijlgevoel, anderen hebben die voeling niet. Maar dankzij heel wat televisieprogramma’s, magazines, coaches of kleuranalysten kan je perfect ontdekken wat wel en wat niet bij je past. De sterkte van een boetiek tegenover grote ketens is dat je in contact komt met vakmensen die je zeer goed zullen adviseren. Volg ook nooit klakkeloos een look die je elders zag, maar blijf origineel en combineer verschillende merken met elkaar. 

Welke zijn de najaartrends?

Het modenajaar van 2014 is heel sober en bevat minder print dan de afgelopen jaren. Oudroze, ecru en zwart komen in alle collecties terug en donkerblauw is aan een opmars bezig. Sweaters worden opnieuw meer gedragen en ook dierenprints zijn volop aanwezig. Mannen dragen weer meer ronde halsuitsnijdingen. Kostuums blijven in, ook voor zeer jonge mensen, zij het smaller dan vroeger. De vesten zijn dan weer korter. 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels