Industriële veiligheidsgoeroe’s
Jan-Bart Bormans Safety Shop nv

Industriële veiligheidsgoeroe’s

Safety Shop nv

Veiligheid is troef bij Tafco-groep uit Merksem. Bestaande uit zes verschillende bedrijven is Tafco gespecialiseerd in alles wat met industriële veiligheid te maken heeft: van persoonlijke beschermingsmiddelen tot signalisatie en analyseapparatuur. Door voortdurend te innoveren, wil Tafco van veiligheid een evidentie maken.

Bij Safety Shop kan je terecht voor persoonlijk beschermingsmateriaal en signalisatie. Met meer dan 35 jaar ervaring willen ze een échte totaalservice aanbieden. “Bij Safety Shop kan je ook terecht voor onze Safety Sign Services”, zegt manager Jan-Bart Bormans. “In elke winkel, bedrijf of kantoorgebouw is veiligheidssignalisatie verplicht. Wij helpen onze klanten van a tot z. Wij bekijken welke pictogrammen gehangen moeten worden, stellen het evacuatieplan op en komen de signalisatie op de juiste plek plaatsen.”

Daarnaast neemt Safety Sign Services de opvolging voor zijn rekening. “Op veel plaatsen durft het vloerplan wel eens veranderen. Denk maar aan winkels of magazijnen waar de rekken soms verplaatst worden. In zo’n geval komen we langs om meteen en ter plaatse de nodige aanpassingen te doen, zodat het evacuatieplan en de signalisatie steeds up-to-date zijn.”

Schaduwborden

Veiligheid begint met een ordelijke werkplek. Daarom werken veel bedrijven volgens het 5S-principe: sorteren, schikken, schoonmaken, standaardiseren en standhouden. “Volgens datzelfde principe bieden wij nu schaduwborden aan. Dit is een ophangbord met haken waarop de schaduwen van materialen te zien zijn. Zo krijg je snel een visueel overzicht van welk materiaal ontbreekt of in gebruik is.”

De borden kunnen voor allerlei toepassingen gebruikt worden. Zo kan er bijvoorbeeld evacuatiemateriaal opgehangen worden of kan het bord gebruikt worden voor een ‘lockout-tagout’ systeem. “Wij bedrukken onze borden digitaal, dus elke achtergrond, foto of logo is mogelijk. Ook magnetische of beschrijfbare borden zijn mogelijk. Alle borden worden geleverd met het nodige montagemateriaal. Ook kan Safety Shop de toebehoren of het veiligheidsmateriaal voor op het bord bezorgen. Op de website kan men alle info terugvinden.”

Pictogrammen projecteren

Wanneer werkplekken automatiseren moet ook de veiligheidsvoorziening volgen: “Daarom zoeken we voortdurend naar nieuwe technologieën en toepassingen. Momenteel werken we een systeem uit met het projecteren van pictogrammen: wanneer je een magazijn of productieruimte hebt met bewegende actoren, zoals vorkheftrucks, plaatsen we sensoren en een projector. Zodra een bewegend object de sensoren activeert, wordt er een veiligheidsicoon geprojecteerd op de vloer of de muur. De mogelijkheden van dat concept zijn eindeloos.”

Safety Shop nv  

Westkaai 7
2170 Merksem

T. 03 646 99 60

info@safetyshop.be
www.safetyshop.be
www.schaduwbordenshop.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels