Software zoals een maatpak
Bram Goossens Sodego bvba

Software zoals een maatpak

Sodego bvba

Software is onmisbaar in elk bedrijf. Je hebt die programmatuur nodig om je bedrijfsdata te vertalen naar waardevolle inzichten en om je werkprocessen efficiënt te automatiseren. Helaas bestaat er niet voor elke vraag een kant-en-klaar softwarepakket. Daarom klop je aan bij Sodego in Vorselaar. Die softwarespecialisten maken je software zoals een maatpak.

Sodego heeft een unieke aanpak op de markt van IT-dienstverleners, want deze softwarespecialisten zijn ervan overtuigd dat elke project en iedere klant een individuele benadering verdient. Sodego bouwt daarom software op de manier zoals een kleermaker een maatpak maakt. Eerst informeert die uitvoerig over de wensen en verwachtingen die zijn klant heeft over het pak. Vervolgens neemt hij nauwkeurig alle maten op en dan gaat hij aan de slag in zijn atelier. Het resultaat? Een pak dat als gegoten zit. Sodego bezorgt je software die perfect past bij de werkprocessen in je bedrijf. 

“Je kunt het aanbod van Sodego in drie grote blokken delen”, vertelt zaakvoerder Bram Goossens. “Maatwerk is daarbij de gemene deler. Een eerste blok bestaat uit de ERP-pakketten die we ontwikkelen. Dat is de software waarmee je de logistiek, productie, verkoop, facturatie en personeelsadministratie van je bedrijf aanstuurt. Synchronisatieprojecten zijn het tweede blok van ons dienstenpakket. Dan centraliseren we de zee aan data die in je bedrijf aanwezig is en vertalen we die gegevens naar waardevolle inzichten voor het management. Of we laten verschillende programma’s die je in je bedrijf gebruikt naadloos met elkaar communiceren, terwijl dat op het eerste gezicht niet mogelijk leek. Er zit bijzonder veel variatie in die synchronisatieprojecten. Sommige nemen maar een paar dagen in beslag. Andere projecten duren maanden of jaren. Alles hangt af van de complexiteit van de opdracht.” 

Het derde blok van onze dienstverlening omvat alles wat te maken heeft met PLC-systemen. “Dat is het speelveld van de machines in je bedrijf. We halen de data uit je machines en vertalen die naar ­heldere managementinformatie. Zo heb je alles in handen om betrouwbare toekomstvoorspellingen te doen en weet je hoe je machinepark in de ­toekomst zal presteren. Dan kun je bijvoorbeeld preventief de nodige ­onderhoudsbeurten inplannen.”

Intelligente telefooncentrale

Een voorbeeldproject spreekt boekdelen: voor een middelgroot bedrijf, met verschillende vestigingen in de Kempen, ging Sodego aan de slag om de beschikbare data intelligent te combineren, met de Voice over IP-telefooncentrale die het bedrijf kort voor het project had gekocht. “De informatie over klanten, verkoop- en onderhoudsgegevens werden bewaard in verschillende softwarepakketten”, legt Bram Goossens uit. “Daarnaast bewaarden de medewerkers nog een berg data in allerlei documenten. De beschikbare data centraliseren, was onze eerste opdracht. Daarna maakten we de koppeling met de telefooncentrale. Resultaat? Als een klant naar het bedrijf belt, verschijnen onmiddellijk alle relevante gegevens op het computerscherm van de onthaalbediende. Wie is de klant die belt? Wat heeft hij bij het bedrijf gekocht? Is er op dit moment een actieve opdracht lopende? En wat is dan de stand van zaken? Anders gezegd: door simpelweg de telefoon op te nemen, hebben ze daar alles bij de hand om de klant een superieure service te geven.”

Sodego bvba

Flexibiliteit

Sodego vindt het belangrijk dat ondernemingen zelf kunnen kiezen hoe ze werken. Daarom schrijven ze bij Sodego software die flexibel inspeelt op de noden en behoeften van hun klanten. “Je werkprocessen geforceerd in een bepaalde richting duwen, is zelden een goed idee”, verduidelijkt Bram. “Daarom zorgen wij voor software die perfect matcht met je manier van werken en met je IT-infrastructuur. Het is niet de software op zichzelf die telt. Wel belangrijk is de efficiëntie en andere voordelen die je software oplevert.” 

Sodego kiest dan ook bewust voor een unieke aanpak. “Als zaakvoerder ken je jouw bedrijf het beste en weet je dus alles over je werkprocessen. Voor de experts van Sodego is die expertise van onschatbare waarde. Vertel hen daarom alles over je werkprocessen en maak duidelijk wat je van je software verwacht. Met die basis gaan we aan de slag. En of het nu gaat om een groot project of een klein: de uitkomst is altijd meer efficiëntie in je bedrijf. We automatiseren het routinewerk zodat je meer tijd krijgt voor de taken die er echt toe doen”, besluit Bram. “Daar zit onze meerwaarde.”

Sodego bvba

Molenstraat 19
Vorselaar 2290

T. 014 71 35 14

info@sodego.be
www.sodego.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels