Victoria Smet
Victoria Smet Altiro Tenten

Victoria Smet

Stercke vrouw

Victoria Smet liet haar job bij Voka voor wat het was en dook mee in het avontuur van haar partner Vincent Crynen. Met Altiro Tenten verhuren ze kwaliteitsvolle stretch- en sailcloth tenten aan particulieren, bedrijven en eventbureaus in binnen- en buitenland. Het bedrijf groeit razendsnel. Hoog tijd voor een verhaal over ‘nee’ durven zeggen, de drive om de klanttevredenheid te maximaliseren en een evenwicht zoeken tussen werk, kinderen en hobby’s.

Van mei tot en met september is het hier ontzettend druk. Gemiddeld realiseren we een tiental projecten per ­weekend. Ik hou me vooral bezig met het commerciële aspect: ik stel offertes op, bezoek de ­locaties, luister naar de noden van de klanten en volg de ­projecten op. Daarnaast onderhoud ik de klantenrelaties en ben ik verantwoordelijk voor de marketingacties. Die afwisseling houdt het boeiend.”

Trots?

“Uiteraard. Ook al zit ik nog niet zo lang in het bedrijf, ik ben wel altijd erg betrokken geweest. Of het een logische stap was om een eigen onderneming te hebben? Wellicht. Ik heb een economische achtergrond en kom uit een echt ondernemersnest. De afgelopen jaren hebben we dag en nacht met hart en ziel aan Altiro Tenten gewerkt en dat begint nu te lonen. We hebben mooie producten en een flow die op punt staat. De positieve feedback die we van klanten krijgen doet me stralen. Daarnaast doe ik er alles aan om het werkplezier voor onze medewerkers hoog te houden. De kunst is nu eenmaal om ons in de toekomst misbaar te maken als zaakvoerders.”

Stercktes?

“Ik kan goed luisteren naar de noden van onze klanten om ze vervolgens te vertalen naar realiseerbare projecten met heldere afspraken. Ik ben niet zo gestructureerd als Vincent - die heeft overal procedures voor opgesteld - maar ik kan gelukkig wel rekenen op een flinke portie mensenkennis en een betrouwbaar buikgevoel.”

Passie en trots zijn de sleutel tot gedre­venheid.

Werkpunten?

“Een voordeel en tegelijkertijd ook een nadeel is dat ik iedereen altijd tevreden wil stellen. Kortom, ik kan moeilijk ‘nee’ zeggen. De uitdaging is vaak om marges te bewaken en de planning haalbaar te houden. Daarnaast vind ik het niet eenvoudig om mijn work-life­balans in evenwicht te ­houden. We hebben onlangs ons huis verbouwd, we hebben twee kleine kinderen, de zaak groeit snel en we gaan weldra (uiteraard in een tent!) ­trouwen. Veel tijd voor hobby’s is er dus niet meer. Zeker niet in het hoogseizoen. Het doel is wel om tijdens de wintermaanden vaker te sporten: yoga of hardlopen. In onze rustige ­periode werk ik sowieso minder lange dagen. Dan breng ik de kinderen zelf naar school en is er wél tijd voor vakantie!”

Sterck voorbeeld?

“Ik kan niet meteen een naam noemen. Misschien in het algemeen iemand die werk en privé perfect kan combineren? Ik neem mijn telefoon altijd op en check mijn mails om de haverklap om last-­minute aanvragen niet te missen. Dat moet ik afleren.”

Tips voor starters?

“Probeer niet alles zelf te doen. Word specialist in je vak en richt je er met je volle ­aandacht op. Zo houd je je klanten ­tevreden. Voor neven­activiteiten zoek je simpelweg partners.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels