Houtwerk op maat
Stijn Dirken SD BVBA

Houtwerk op maat

bedrijfsprofiel

Bijna negen jaar geleden begon Stijn Dirken met SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw. Met vallen en opstaan en letterlijk en figuurlijk schaven en bijschaven groeide SD uit tot een bloeiend bedrijf met twaalf medewerkers. 

Het verhaal van SD Schrijnwerkerij is dat van een typisch Kempens bedrijf. Het werd dus uit de grond gestampt met heel veel boerenverstand, passie voor de job, zakelijke nuchterheid en een gedrevenheid die niet stopt na de kantooruren. Dat maakte dat het eenmansbedrijf al snel naam en faam maakte inzake interieurbouw, dakwerken, gevelbekleding, houtafwerking en dergelijke meer. De zaak groeide en groeide en zelfs in volle crisis wist het de jongste drie jaar steeds meer projecten binnen te halen.

“SD heeft als voordeel dat we beschikken over eigen plaatsingsploegen die gespecialiseerd zijn in hun vakgebied”, zegt Stijn Dirken, die schrijnwerker van opleiding is maar nog een hele reeks managementsopleidingen volgde. “Wij hebben vakmensen die zich enkel bezig houden met dakwerken, houtskeletwoningen of buitenschrijnwerkerij maar we hebben tevens mensen die zich meer gespecialiseerd hebben op interieurinrichting zoals kantoorinrichting, binnendeuren, keukens, dressings, badkamers, .... Dit heeft als voordeel dat we vlot kunnen inspelen op totaalprojecten. Van een aanbouw of ruwbouw in houtskelet tot een volledig afgewerkte woning of kantoorruimte.”

“Ons vakmanschap begint al met de perfecte ondersteuning tijdens de ontwerpfase. Dat trekken we nadien door tijdens de uitvoering en de na-service. Dit geldt ook voor de kwaliteit, afwerking en ergonomie van de geleverde producten. Waar we het verschil proberen te maken, is dat we voor al onze projecten één aanspreekpunt hebben en dat van ondertekening van de bestelling of verkoop tot de eigenlijke oplevering van de werken. Dat zorgt voor een heel goede en nauwe verstandhouding tussen onze opdrachtgevers en onszelf en dat maakt dat de budgetcontrole, planning en opvolging rechtstreeks en dus een stuk vlotter verloopt.”

Het bedrijf opende onlangs een gloednieuw complex van 3000 m² in Herentals. Goed voor 1400 m² atelier waar alle maatwerk wordt gedaan. In maart volgend jaar opent ook de nieuwe showroom. Met de nieuwste computergestuurde machine kan SD op die manier alles in eigen atelier maken en daardoor kan het de moeilijkste opdrachten aan. De sterke reputatie van SD is intussen ook uitgedeind naar handelszaken, kantoren en bedrijven die op zoek zijn naar interieurinrichting, houtmaatwerk en dergelijke meer. “Er zijn moeilijke projecten, er zijn zelfs heel moeilijke projecten, maar er zijn nooit onmogelijke projecten. Zo hebben we de renovatie van een Antwerpse boerderij met 1000 m² vloeroppervlakte gerealiseerd van A tot Z en er onder meer een exporuimte van 600 m² gemaakt. Dit alles op 5 maanden tijd. We konden er onze eigen creativiteit koppelen aan de authentieke stijl en dat met respect voor de historiek van het gebouw.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels