Baken van vertrouwen in the war for talent
Anneleen Goossens,
Hélène Dujardin
& Joris Vanhove
Le Grand & Associates - SDM Valorum

Baken van vertrouwen in the war for talent

Testimonial - Le Grand & Associates - SDM Valorum

Door de krapte op de arbeidsmarkt wordt het steeds moeilijker om de juiste talenten te vinden die voldoen aan de eisen en wensen van de organisatie. “We hebben in Le Grand & Associates een partner gevonden die telkens interessante profielen voorstelt die niet alleen de juiste competenties bezitten, maar ook perfect in onze bedrijfscultuur passen”, vertelt Joris Vanhove. 

Le Grand & Associates is gespecialiseerd in het verbinden van getalenteerde professionals met succesvolle bedrijven. Met hun uitgebreide portefeuille aan financiële profielen en jarenlang expertise op de markt zijn ze de perfecte match voor SDM-Valorum. “Als corporate financespecialist creëren we waarde voor ondernemers door hen te begeleiden bij de aan- of verkoop van een bedrijf of Smart Deals”, zegt Joris Vanhove, partner van SDM-Valorum. “Le Grand & Associates slaagde erin om op anderhalf jaar vier succesvolle aanwervingen te doen, goed voor 20% van ons personeel. Het is een vertrouwenspartner waarmee we graag een langetermijnrelatie opbouwen.” 

SDM-Valorum heeft een resultaatgerichte bedrijfscultuur en die begrijpt Le Grand & Associates maar al te goed. “Omdat SDM-Valorum bestaat uit een relatief klein team, zal je inzet meteen opgemerkt en beloond worden. Ze onderscheiden zich van grote bedrijven door te werken met familiale kmo’s. Vanaf de eerste dag kan je al deel uitmaken van het M&A-proces van A tot Z”, zegt Anneleen Goossens, teamleader financial recruitment bij Le Grand & Associates. 

“Ze begrijpen het DNA van ons bedrijf als geen ander”, stelt Vanhove. “Bij hen hadden we meteen een vertrouwd gevoel en ze stellen alleen maar profielen voor die we zelf ook zouden uitkiezen. Met Le Grand & Associates hadden we het gevoel helemaal op dezelfde golflengte te zitten. Bovendien hebben we bij hen ook al jaren onze vaste contactpersonen.” 

Perfecte match 

“De corona- en energiecrisis hebben een positieve impact gehad op onze sector. Veel meer bedrijven hakten de knoop door om hun bedrijf te verkopen en hadden een partij als SDM-Valorum nodig om de perfecte koper te vinden”, zegt Vanhove. “Omdat wij blijven groeien, is het ook nodig om in het juiste menselijk kapitaal te blijven investeren. We zijn naast junior en senior analisten ook op zoek naar commerciële profielen met een notie van financiën. Le Grand & Associates begrijpt steeds perfect onze noden.” 

“Corporate finance is nog steeds een nichemarkt, maar SDM-Valorum ziet ook potentieel in ruwe diamanten”, vult Hélène Dujardin aan, principal recruitment consultant bij Le Grand & Associates. “Dankzij onze jarenlange expertise op de financiële markt hebben we een sterke naam gecreëerd als selectiepartner, voor zij die zowel actief als passief uitkijken naar een nieuwe uitdaging. Ook kunnen we rekenen op een uitgebreid netwerk, bestaande uit meer dan 35.000 kandidaten, opgebouwd sinds 2015. Daarnaast leggen we dagelijks nieuwe contacten. Sommigen kunnen we meteen verder helpen en bij anderen planten we een zaadje dat later kan uitgroeien tot een boeiende samenwerking.”

Le Grand & Associates
www.legrand-associates.com
SDM-Valorum
www.sdm.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels