Eerste hulp bij renovatiewerken
Tim Vannuffelen, Ivan Huybrechts Stielmannen

Eerste hulp bij renovatiewerken

Bedrijfsprofiel - Stielmannen

Hulp nodig bij je verbouwingen? Stielmannen BV is een bouwbedrijf uit Antwerpen gespecialiseerd in renovatieprojecten. Met een persoonlijke aanpak en oog voor detail gaan ze geen enkele bouwuitdaging uit de weg, van kleine klusjes tot grote renovatiewerken. “Elke verbouwing heeft zijn charme.”

“Dat ik iets met mijn handen wou doen, was voor mij al heel snel duidelijk.” Ivan leerde de kneepjes van het vak ruim 20 jaar geleden, onder de vleugels van een leerkracht op school. Wanneer hij zijn studies afrondde, gingen hun wegen echter niet uit elkaar: “Deze leerkracht is tot op vandaag een mentor voor mij, en dankzij hem mocht ik proeven van ervaringen op de werkvloer, ook na het afstuderen.” Met die ervaringen op zak én met tonnen passie voor het vak, besloot Ivan om zijn eigen bouwbedrijf op te richten. Zo zag Stielmannen het licht in 2013.

Passie voor renovatie

“We zijn gespecialiseerd in renovatiewerken, waaronder ook badkamerrenovaties”, zegt Ivan. “Het renovatieaspect geeft me meer uitdaging dan nieuwbouwprojecten waar je werkt volgens een plan, omdat je moet kunnen inspelen op onverwachte situaties. Elke renovatie is uniek omdat je niet voorzien bent op de addertjes onder het gras. Je hebt ervaring nodig om creatieve oplossingen te bieden. Elke keer komt er wel iets nieuws boven dus elke verbouwing heeft zijn charme.”

De focus van Stielmannen ligt op totaalprojecten, maar je kan hen ook inschakelen voor kleinere klusjes, zoals het zetten van een nieuwe muur, het plaatsen van gyproc of het vernieuwen van voegen. “We doen bijvoorbeeld kleinere opdrachten voor vastgoedkantoren zodat woningen klaar zijn voor verkoop”, vertelt Ivan.

Klanttevredenheid

Bij Stielmannen staat de klant altijd voorop. “Het renovatieproject moet betaalbaar blijven. Daarnaast moet alles naar wens zijn van de klant. Als de klant niet tevreden is, zijn wij ook niet tevreden”, zegt Ivan. “We werken niet klakkeloos uit wat op papier staat, maar blijven meedenken tijdens het volledige renovatieproces om een zo goed mogelijke service te bieden. Dat is juist waar wij ons willen onderscheiden.”

De meeste klanten komen bij Stielmannen terecht via mond-tot-mondreclame of via architecten. “Na het aanvragen van een offerte ga ik in 99% van de gevallen zelf ter plaatse om te luisteren naar de wensen van de klant en te kijken of alles mogelijk is”, vertelt Ivan. “Ik maak een gedetailleerde offerte waarin ik zoveel mogelijk apart probeer op te lijsten. Door onder andere de energiecrisis hebben mensen het moeilijker om de volledige renovatie te betalen en proberen ze te besparen door sommige werkjes zelf aan te pakken.”

In het begin waren we in de mogelijkheid om een week na de offerte te starten, maar nu moet dit echt ingepland worden”, zegt Ivan. “Onze klanten krijgen een algemene richtdatum voor de start van de renovatiewerken. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het uitlopen op andere werven kunnen we starten aan het project. Zo loopt een project soms uit omdat onze klanten zien dat we goed werk leveren en ze nog iets extra vragen.”

Diversiteit op de werkvloer

Stielmannen is ondertussen een bedrijf met een diverse mix van werkkrachten geworden. “Daar zijn wij best trots op. Ik vind het immers belangrijk dat iedereen kansen krijgt tot de arbeidsmarkt. Zo worden onze medewerkers voornamelijk geselecteerd op hun motivatie en ingesteldheid. Dat is voor ons immers evenwaardig aan competenties.” Nieuwe medewerkers krijgen een uitgebreide training en begeleiding op de werkvloer, maar ook als team zijn er geregeld scholingsmomenten voorzien. “Zo blijven wij up-to-date en kunnen wij onze klanten ook de nieuwere trends blijven aanbieden.”

Toekomstperspectief

“We zijn heel fier op de naam van ons bedrijf”, zegt Ivan vastberaden. “We krijgen vaak de reactie dat het gedurfde naam is, maar tot nu toe hebben we deze altijd al kunnen waarmaken. Vaak vragen mensen ook wat we dan doen als er iets fout zou gaan. Maar als je een echte stielman bent, denk je probleemoplossend. We moeten niet altijd bescheiden zijn, dus we dragen onze naam met trots.”

Met meer dan 25 jaar ervaring heeft Ivan al heel wat watertjes doorzwommen, maar blijft hij ambitieus. “Onze ultieme droom is om Stielmannen neer te zetten als een merk. In het Antwerpse wordt de naam gebruikt als iemand die weet waaraan hij begint. We willen onze eigen projecten uitbouwen en dit kan perfect met onze ruwbouw-, renovatie- en afwerkingsploeg.” 

Stielmannen bv
Smallandlaan 1-3
2660 Hoboken - België
M. 0486 48 49 59

info@stielmannen.com
www.stielmannen.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels