Grondwerken willemsen focust op groepsgevoel en teamwerk
Gavrie Willemsen Grondwerken Willemsen BVBA

Grondwerken willemsen focust op groepsgevoel en teamwerk

Bedrijfsprofiel - Grondwerken Willemsen BVBA

Grondwerken Willemsen is gespecialiseerd in alle soorten grondwerken en afbraakwerken in regio Antwerpen en ver daarbuiten. Met 25 jaar ervaring op de teller beseft Gavrie Willemsen, zaakvoerder van Grondwerken Willemsen, maar al te goed hoe belangrijk het is om af en toe op de rem te gaan staan. “Er zijn al te veel mensen die me gezegd hebben dat ze hun kinderen niet hebben zien opgroeien.”

In 1999 ontstond Grondwerken Willemsen toen Gavrie vanuit de ouderlijke boerderij in Essen allerlei kleine werkjes begon te doen met zijn minigraver. “Ik kocht een kleine kraan om werkjes uit te voeren zoals het graven van sleuven voor waterleidingen en elektriciteit. Tot 2001 combineerde ik dat met een job als arbeider in ploegendienst in de chemiesector, maar al snel vroegen klanten om ook grotere werken uit te voeren. In het begin kocht ik tweedehandsmachines, maar toen ik besliste om zelfstandige te worden in grondwerken beloonde ik mezelf met nieuwe machines.”

“Als boerenzoon startte ik mijn zaak op het veld van mijn ouders. Onze buren waren enthousiast tot er steeds grotere machines en vrachtwagens dagelijks door hun straten reden. Daarom ging ik dertien jaar geleden op zoek naar een gepast industrieterrein en verhuisde ik met Grondwerken Willemsen van Essen naar Kalmthout, vijftien kilometer landinwaarts. Na enkele jaren hebben we een loods gebouwd die nog steeds aan al onze wensen voldoet. Ondertussen bestaat het bedrijf uit een team van twaalf personen waar ik enorm trots op ben.”

Grondwerken van A tot Z

Bij Grondwerken Willemsen kan je terecht voor grondwerken, afbraakwerken, recycling van bouwmaterialen en rioleringswerken. “Vaak bieden we een totaalpakket aan dat bestaat uit verschillende diensten”, geeft Willemsen aan.

“We doen aan rioleringswerken zoals het plaatsen van waterputten en de infiltratie van dakwater in nieuwbouw. Naast algemene grondwerken zoals het afvoeren van zand en voorbereiden van bestratingen doen we ook aan asbestverwijdering en sloopwerken.”

“Momenteel zijn we bezig met het slopen van een grote school. We proberen zoveel mogelijk materialen te recupereren zoals oude bakstenen, zink, lood en ander metaal. Daarnaast hebben we als bedrijf een transportvergunning waarmee we af en toe ook transporten doen voor collega’s om ze uit de nood te helpen.”

Als het een simpele stiel was, deed iedereen aan grondwerken. “Zelfstandig zijn is een passie. Er is veel concurrentie en er worden geen cadeaus weggegeven. Het vergt bloed, zweet en tranen”, stelt Willemsen. “Tijdens crisisjaren hebben onze kleinere klanten ons erdoor geholpen. Mijn mama leerde me vanaf het begin om kleinere klanten te waarderen. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Daarom staan we nog steeds klaar voor zowel grotere als kleinere werken.”

Flexibiliteit op de werkvloer

Wederzijds respect is de drijfveer van Grondwerken Willemsen. “Als iemand verlof aanvraagt om de eerste schooldag van zijn of haar kind mee te maken, kan dat”, zegt Willemsen. “Mijn vrouw en ik werken beide in het bedrijf en hebben samen vier kinderen, dus ik weet wat het is. Er moet voldoende flexibiliteit zijn. Als je geen rekening houdt met je mensen, hebben zij ook geen respect voor jou. Ik heb mijn personeel nodig om de firma draaiende te houden, anders valt het bedrijf in elkaar als een kaartenhuisje.”

Er moet ook een gezonde mix zijn tussen werk en privé. “Ik laat mijn kinderen stilletjes aan proeven van het bedrijfsleven”, vertelt Willemsen. “Vaak probeer ik mijn jongste dochter van school te halen en ga ik samen met haar langs een werf. Maar ik maak ook voldoende tijd voor mijn gezin. Er zijn al te veel mensen die me gezegd hebben dat ze hun kinderen niet hebben zien opgroeien. Hard werken mag en moet af en toe, maar je moet er rekening mee houden dat je nog heel je leven lang zal moeten werken.”

Samen uit, samen thuis

Een bedrijf is gefundeerd op de mensen die er werken. “Als werkgever voel je jezelf verantwoordelijk voor de lonen en werkomstandigheden van je werknemers”, zegt Willemsen. “Twee keer per jaar, bij de inzet van het bouwverlof, organiseren we een bedrijfsetentje om onze werknemers te belonen.”

“Elke ochtend komen we samen aan en drinken we een koffietje tijdens de dagelijkse briefing waarin zowel zakelijke als persoonlijke dingen besproken worden. Het groepsgevoel op de werkvloer is aanwezig. Als een deel van het team op het eind van de dag vroeger klaar is, sleutelen ze verder aan andere opdrachten tot het andere team klaar is. Samen uit, samen thuis.”

Grondwerken Willemsen BVBA
Galgenheiken 5
2920 Kalmthout
T. 03 677 33 06
M. 0476 27 25 19

info@gaww.be
www.grondwerken-willemsen.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels