Valeska Crab
Valeska Crab DPO4YOU

Valeska Crab

Stercke Vrouw - DPO4YOU

Valeska Crab is een doorzetter met het hart op de juiste plaats. Na 27 jaar werkervaring in loonverband zette ze de stap naar zelfstandige en ontpopte ze zich tot GDPR-expert. Als toegewijde zaakvoerder van DPO4YOU staat ze met haar pragmatische, no-nonsense aanpak klaar om zowel kleine als grote ondernemingen te ondersteunen in hun groei door analyses en advies op maat.

Na 27 jaar lang werken in loonverband besliste ik om zelfstandige te worden. Mijn thuisfront verklaarde me voor zot omdat ik een leidinggevende functie in procesmanagement zou opgeven voor een onzekere piste in de wereld van databescherming en GDPR. Op drie dagen tijd gooide ik alles overboord. In 2016 startte ik als zelfstandige in bijberoep om in maart 2018 al over te schakelen naar mijn eigen bvba, DPO4YOU.”

Trots?

“Ik ben trots op wie ik ben en waar ik vandaag sta, persoonlijk én met DPO4YOU. Met weinig kennis van ondernemen ben ik zelfstandig geworden zonder een uitdaging uit de weg te gaan. Elke tegenslag gedurende het traject is een levensles. Daarom bewonder ik mijn doorzettingsvermogen. Je moet flexibel genoeg zijn om terug recht te staan en er sterker uit te komen. Daarnaast ben ik trots dat ik mijn kinderen heb kunnen bijbrengen om altijd open, eerlijk en direct te zijn.”

Stercktes?

“Van nature ben ik een optimist en motivator. Voor mij is het glas halfvol en zal er altijd ruimte zijn voor meer. Ik durf te zeggen dat ik koppig ben, anders had ik hier vandaag niet gestaan. En om het cliché om te draaien, achter elke sterke vrouw staat ook een sterke man. Je thuissituatie is een belangrijke factor in de realisatie van je dromen.”

Stay hungry & stay foolish

Werkpunten?

“Door de jaren heen heb ik leren relativeren en dat leer je alleen maar door ouder te worden. Vroeger was ik ‘what you see is what you get’ en soms wil dat zeggen dat je door je eigen directheid de deur tegen je neus krijgt. Als leidinggevende wil ik de kracht en durf behouden om aan mezelf te kunnen sleutelen. Je kan alleen maar een betere versie van jezelf worden.” 

Sterck voorbeeld?

“Ik ben geïnspireerd door verschillende personen. Zo werkte ik in het verleden voor de luchtvaartmaatschappij van Richard Branson, Virgin Express. De mentaliteit van de Britse zakenman is duidelijk: als je iets wil, zet dan je tanden erin. Van mijn ouders leerde ik om te vechten en er te staan. Na elke tegenslag komt er weer iets positiefs op je weg. Het geeft je ook de juiste levenslessen en waardes mee, alles wat je pad kruist heeft een reden en toeval bestaat niet!”

Tips voor starters?

"Elke ondernemer begint met knikkende knieën aan zijn of haar avontuur. Toen ik startte, waren bijna al mijn concullega’s mannen, maar dat heeft me niet weerhouden om er vol voor te gaan. Durf raad te vragen aan professionals en stel jezelf open voor feedback. Maar wees ook zeker van je eigen stuk. Netwerken, iets wat ik enorm graag doe, is een fijne manier om ervaringen te delen en je professionele kennissenkring uit te breiden. Ook het vertrouwen dat je uitstraalt, is belangrijk voor jou als persoon, maar ook tijdens het zakendoen.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels