Videoproductie-<br>huis Zidis neemt Bocaro over
Cyriel Van Steen
& Yannick De Wael
Zidis

Videoproductie-
huis Zidis neemt Bocaro over

Achter het nieuws - Zidis

Zidis werd in 2005 opgericht door Yannick De Wael om doelstellingen van bedrijven te helpen waarmaken door het inzetten van video. Vandaag is Zidis uitgegroeid tot één van de belangrijkste Belgische b2b-spelers in audiovisuele content. Zidis specialiseert zich in video, foto, podcast en animatie. Het productiehuis is de afgelopen vijf jaar organisch gegroeid van een vast team van vijf tot een team van 25 enthousiaste medewerkers.

Team Zidis is actief op drie locaties: het gloednieuwe hoofdkantoor met studio’s in Antwerpen, Lint en Zulte. In die laatste gemeente verbouwt Zidis momenteel een oude kerk tot een hypermodern kantoor met state-of-the-art studio’s om de talrijke klanten in Oost- en West-Vlaanderen nog beter te kunnen bedienen.

Vandaag is het tijd voor een nieuwe stap in dat groeiverhaal door de overname van sectorgenoot Bocaro, een video- en fotoproductiehuis dat content maakt voor agencies en bedrijven. Bocaro werd in 2018 opgericht door Cyriel Van Steen, met het doel om klanten te voorzien van impactvolle audiovisuele content. Een visie die perfect past in het groeiverhaal van Zidis. 

De belangrijkste trend die we na corona zien, is dat audiovisuele content een blijver is. Bedrijven hebben steeds meer nood aan video en foto om hun doelgroep te bereiken. Qua timing is dat dus ideaal. Zidis en Bocaro zullen de komende jaren blijven inzetten op groei door het aantrekken van nieuw talent, de investering in extra faciliteiten en door overnames. Yannick De Wael wordt CEO van beide bedrijven die elk apart de markt zullen benaderen.

Cyriel Van Steen, founder Bocaro: “De overname van Bocaro door Zidis past perfect binnen het groeiverhaal dat ik de afgelopen jaren maakte. De service en kwaliteit van werk die al aanwezig zijn in het jonge en ambitieuze Zidis spraken me enorm aan. Bovendien kunnen klanten van Bocaro dankzij deze overname nog meer rekenen op een sterkere productionele ondersteuning. Ik kijk enorm uit naar de toekomst, samen met Yannick en het voltallige team van Zidis.”  

Yannick De Wael, oprichter en CEO Zidis: “Wat Cyriel op korte termijn met Bocaro verwezenlijkt heeft, is uniek! Zowel de kwaliteit van de videocontent als de benadering van de klanten door Bocaro past perfect in het groeiverhaal van Zidis. De klanten van Bocaro zijn stuk voor stuk mooie referenties. Ik heb dus veel goesting om samen met Cyriel en ons team nieuwe audiovisuele content te realiseren met impact voor onze klanten!”

Zidis
www.zidis.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels