10 topstrategieën om je business succesvol te laten groeien
An Vermeulen Yarlini

10 topstrategieën om je business succesvol te laten groeien

Praktijck - Yarlini

Veel bedrijven willen vooruitgaan en groeien. Ongeacht welke ondernemer je bent, starter of met jarenlange ervaring, neem steeds zelf het heft in handen. Ga proactief en inventief te werk. Om jou te helpen geef ik je 10 strategieën om te groeien.

1. Focus

Hou je niet bezig met zaken die niet tot je corebusiness behoren. Focus op je kernactiviteiten. Zo ben je veel effectiever in het runnen van je business én stijgt je omzet, rendabiliteit en winst. 

2. Werk aan je bedrijf

Veel ondernemers werken vooral ‘in’ het bedrijf. Ze houden zich bezig met operationele taken. Maak tijd vrij om ‘aan’ je bedrijf en structuur te werken. Koppel jezelf los van dagelijkse werkzaamheden en beslommeringen. Voorzie wekelijks tijd voor het verbeteren van de productiviteit, marktpositionering, strategische en financiële planning. 

3. Investeer in jezelf

De wereld verandert, het ondernemen ook. Kijk kritisch naar jezelf en je business. Ontwikkel en verbeter je skills. Laat je inspireren. Opleidingen en interactieve workshops geven nieuwe inzichten en trekken je uit je comfortzone. Een externe ervaren businessmentor levert jou extra meerwaarde door de neutrale kritische blik, frisse inzichten en de dynamische boost die je krijgt.

4. Teamwerking

Overleg en vergader regelmatig met je team. Zorg voor een duidelijke agenda, doelen en strikt tijdsblok zodat je meeting efficiënt verloopt en je time-management onder controle is. 

5. Brainstorming

Wissel vrijuit van gedachten. Blok niet direct af. Vrijwel alle verbeteringen en innovaties komen voort uit inspirerende brainstormsessies.

6. Evalueer

De meest gemaakte fout bij ondernemers: heel hard werken en zelden reflecteren. Evalueer regelmatig je werking en vraag je af wat anders en beter kan. Leer uit het verleden en focus doelgericht naar de toekomst. 

7. Analyseer

Werp een blik in de spiegel en analyseer je business.  Breng je klanten en trends in kaart. Speel in op opportuniteiten en uitdagingen en vertaal dit naar de praktijk.

8. Teambuilding

Omring je met een gemotiveerd team dat gelooft in jouw doelen en visie. Kies voor kwaliteiten die jij zelf niet hebt. Ga voor diversiteit en complementariteit.

9. Samenwerkingen

Kopieer niet simpelweg van succesvolle bedrijven maar denk na hoe je impact creëert bij je klanten. Start versterkende samenwerkingen of partnerships. Kennis- en ervaringsuitwisseling zorgen voor inspiratie en motivatie. 

10. Blijf up to date

Hou de vinger aan de pols! Volg trends en marktontwikkelingen en denk na over de gevolgen voor jouw bedrijf. Door voeling te houden speel je sneller in op nieuwe noden en maak je je bedrijf futureproof.

Bovenstaande tips zijn slechts een greep uit ons succesvol Groei Accelerator Traject voor bedrijven die rendabel willen groeien. 

Met meer dan 25 jaar business- en managementervaring in the field deel ik graag mijn kennis, ervaring, expertise én tools om jou en je bedrijf rendabel te laten boosten.

Yarlini, jouw partner in ambitie.

YARLINI
www.yarlini.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels