Al vijf jaar zinnige teksten
Johan Veldeman,
Michael Peeters,
Annelies Plugge,
Caro Hellings,
Evi Maquoi
& Hilde Neven
Zinnig

Al vijf jaar zinnige teksten

Achter het nieuws - Zinnig

Uit liefde voor taal schrijven aan jouw verhaal: tekstbureau ZINNIG doet het intussen al vijf volle jaren. Met passie en expertise verwoorden ze voor hun klanten de essentie. Van kopregel tot voetnoot.

2017. Copywriter Johan Veldeman besluit om drie maanden met de rugzak door Engeland te trekken. Zijn klanten legt hij tijdelijk in de bekwame handen van vakgenoot Evi Maquoi. 1724 kilometer later besluiten ze om aan een gezamenlijk verhaal te schrijven. ZINNIG ziet begin 2018 het levenslicht.

“We zijn geen communicatie- of marketingbureau”, verduidelijkt Evi Maquoi. “Onze focus ligt op schrijven. Het verhaal van onze klanten verwoorden in teksten met een meerwaarde. Van socialmediaposts en webteksten tot corporate stories en volledige magazines. Nadenken is ons voortraject. We denken graag strategisch mee van in het begin. Door inzicht te krijgen in de materie komen we tot ideeën, heldere structuren en verrassende concepten.”

Van schrijfduo naar team van 6

We schrijven 2019. ZINNIG groeit. Sterk. Een uitbreiding dringt zich op. Hilde Neven komt aan boord als derde vennoot, Annelies Plugge is de eerste zinspeler in vast dienstverband. “We werkten al samen met Hilde en Annelies. Voor vertalingen en eindredactie”, zegt Johan Veldeman. “Hun liefde voor letters en respect voor de lezer sloten aan bij de onze. Dus bundelden we de krachten.”

Met Caro Hellings en Michael Peeters zijn er intussen drie vaste medewerkers. Een twintigtal zelfstandige zinspelers springt bij met specifieke expertises: van vertalingen tot sectoreigen teksten.

Schrijverscollectief

“Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, Jessa, Toerisme Limburg, Atlas Copco, H.Essers, TheValueChain, Het Poetsbureau, Stad Hasselt,… Ons klantenbestand is enorm gevarieerd”, weet Hilde Neven. “Dankzij ons schrijverscollectief koppelen we altijd de juiste copywriter of vertaler aan het juiste project. Zo blijven we naadloos inspelen op de variatie aan thema’s, sectoren en onderwerpen. Onze ambitie? Dé kwaliteitsreferentie zijn in professionele teksten. En de wereld verblijden met nog meer zinnigheid!”

Deze expertise werd aangeboden door  ZINNIG

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels