Totaalleverancier in straaltechnieken
Edwin Houweling Straaltechniek International NV

Totaalleverancier in straaltechnieken

Profiel - Straaltechniek International NV

Al meer dan vier decennia geeft Straaltechniek International de toon aan als leverancier van geavanceerde oplossingen, installaties en diensten op het gebied van oppervlaktebehandeling in de (high-end) metaalverwerkende industrie. Hun grootste troef? Dat is hun drang voor innovatie en het ontwikkelen van straalapparatuur.

“Of het nu gaat om een gevel, een houten balustrade of om een treinwagon, de kans is groot dat het door een van onze toestellen werd behandeld”, vertelt Managing Director Edwin Houweling. Apparatuur van Straaltechniek geeft het beste resultaat als voorbereiding voor metalliseren of verfspuiten.

Van stralen tot shot peening

Door de jaren heen groeide Straaltechniek International in Aartselaar tot een twintigkoppig team, dat een uitgebreid gamma straalcabines en straal-, verf-, perslucht- en metalliseerapparatuur aanbiedt met alle nodige toebehoren. “Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor een compleet gamma aan straalmedia en diverse accessoires”, vertelt Edwin.

“In de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd in straalsystemen en straalmiddelen in de breedste zin van het woord: van shot peening en high-end blasting tot totaalconcepten in de maritieme en offshore-industrie. In de kern zijn we een soort ingenieursbureau dat straalcabines en straal- en verfspuitapparatuur ontwikkelt, uitwerkt, verkoopt, produceert én assembleert.” Edwin noemt het een echte one-stop-shop: “Ook shotpeenapparatuur, om de sterkte en levensduur van metalen onderdelen te vergroten, behoort tot onze specialisaties. Zo zorgen we keer op keer voor een totaaloplossing die volledig is afgestemd op de individuele wensen van de klant.”

Voor een breed gamma aan sectoren

“We streven naar betere conserveringsmogelijkheden binnen een breed gamma van industrieën. Zo is de maritieme industrie een groot marktgebied voor ons, maar ook andere sectoren zoals de voedingsmiddelen-, luchtvaart-, automobiel- of spoorwegindustrie, gieterijen of fabrikanten van boilers profiteren van onze innovatieve straaloplossingen. Voor iedere sector hebben we de juiste expertise in huis.”

Innovatie als rode draad

Innovatie is al van meet af de rode draad doorheen de werkwijze van Straaltechniek International. “Onze projecten kenmerken zich door een groot gevoel voor innovatie. Onze bekwame engineers verdiepen zich ten volle in elk project. We beperken handmatige interventies tot een minimum en kiezen voor de vele voordelen van robotisering en het gebruik van onze gepatenteerde GN-werpwielen”, besluit Edwin.

Straaltechniek International NV
Antwerpsesteenweg 100
2630 Aartselaar
T. 038 70 61 70
straaltechniek@straaltechniek.com
www.straaltechniek.net

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels