Waarom een geïntegreerde ERP zo belangrijk is voor kmo’s de dag van vandaag?
Max Vandeputte OBS Solutions

Waarom een geïntegreerde ERP zo belangrijk is voor kmo’s de dag van vandaag?

Vraag & Antwoord - OBS Solutions

Vandaag de dag zetten organisaties maximaal in op digitalisatie en automatisatie. Als kmo is het essentieel om te investeren in een ERP-systeem, een softwarepakket dat informatie van verschillende bedrijfsafdelingen samenbrengt. Het ultieme doel van ERP? Manuele en monotone taken beperken zodat bedrijven volop kunnen focussen op waardecreatie.

Verhoogde efficiëntie

Een geïntegreerd ERP-systeem koppelt alle tijdsintensieve en foutgevoelige bedrijfsprocessen aan elkaar, waardoor men foutloos en efficiënt kan werken. Hierdoor kan men data eenvoudig organiseren en worden processen gestroomlijnd. Medewerkers moeten niet langer met verschillende softwareprogramma’s werken, noch handmatig gegevens in meerdere systemen invoeren. Onnodige administratieve taken worden beperkt tot een minimum, waardoor de focus naar waardecreatie wordt verlegd.

Beter overzicht

Dankzij het ERP-pakket heb je een real time overzicht van alles wat er gebeurt in de organisatie. De actuele gegevens over de productie, in- en verkoop, logistiek en administratie worden in één oogopslag weergeven. Op basis van deze gegevens kunnen beslissingen sneller en beter genomen worden, zonder verschillende Excel sheets op te vragen om de juiste informatie te bekomen.

Verbeterde samenwerking

Doordat alle medewerkers toegang hebben tot de software, gaat er een duidelijke communicatie en samenwerking gepaard. Daarnaast hebben zij een globaal overzicht van de gehele organisatie, zodat dossiers proactief en op een efficiënte manier kunnen worden opgevolgd.

Ter illustratie: zodra een nieuwe klant zijn goederen krijgt toegeleverd staat de factuur automatisch klaar voor de boekhouding. Bijgevolg is het niet meer nodig om collega's van de verkoop of het magazijn te contacteren over de status van de levering. Veel eenvoudiger dus!

Minder fouten

De slimme software zorgt ervoor dat fouten worden vermeden, gezien manuele handelingen worden beperkt. Zo is het manueel overtypen van prijzen, serienummers, adressen,… intensief en verhoogt het de kans op fouten. Het ERP-pakket elimineert manuele taken en bevordert automatisatie, zodat er tijd wordt gecreëerd om klanten beter en sneller te helpen.

Kortom: ‘keep it simple and stupid’

Wij helpen kmo’s met het digitaliseren en automatiseren van manuele en monotone taken met behulp van het ODOO ERP-pakket. Het doel van OBS Solutions is om software toegankelijk te maken voor iedereen. De eenvoud en het gebruiksgemak van onze digitale oplossingen zorgen ervoor dat, met realistische budgetten, zowel kleine als grote bedrijven verder kunnen groeien. Onze aanpak focust zich op het opzetten van een gebruiksvriendelijke en volledig geïntegreerde tool die niet alleen zorgt voor betere prestaties, maar ook voor het welzijn van werknemers. 

Deze expertise werd aangeboden door  OBS Solutions

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels