Waarom loont het de moeite om te investeren in software op maat?
Tijs Proost iSmart Digital

Waarom loont het de moeite om te investeren in software op maat?

Vraag & Antwoord - iSmart Digital

Denk je eraan je bedrijf naar een hoger level te brengen door te automatiseren? iSmart helpt je met het in kaart brengen van de passende oplossing voor jouw organisatie. Gebruik standaardsoftware wanneer het kan en benut de mogelijkheden van software op maat als je processen dat vereisen.

Aan het automatiseren van je bedrijf via standaardsoftware hangt een kostenplaatje en toch bots je vaak nog op beperkingen. Heeft je bedrijf ingewikkelde bedrijfsprocessen of is het gebruik van standaardsoftware mogelijk mits de optimalisatie van enkele processen?

Optimalisatie van bestaande processen

Vaak investeren bedrijven in uitgebreide softwarepakketten, maar weten ze niet welke mogelijkheden ze hebben. Wij kunnen voor hen het werk makkelijker maken door processen te koppelen of te automatiseren. Samen met het bedrijf kijken we wat de beste oplossing is. Op deze manier worden de kosten gedrukt en haal je alles uit de software die je reeds hebt aangeschaft. Het voordeel van een digitale partner als iSmart is dat we niet gebonden zijn aan bepaalde software. De noden van het bedrijf staan voorop en daarop wordt de software gebaseerd.

Bedrijfsproces op maat

Software op maat brengt belangrijke bedrijfsinformatie en bedrijfsprocessen van verschillende afdelingen samen en zorgt ervoor dat je medewerkers niet meer met een ingewikkeld systeem moeten werken. Elke functie kan aangepast worden tot in detail, wat niet kan bij bestaande software. Zo bevorder je de tevredenheid van je werknemers en kan er op een efficiënte manier gewerkt worden.

Onlangs klopte een bouwbedrijf aan om hun volledige ERP-software op maat te ontwikkelen. Van prospecten tot de verkoop en administratie. We hebben er bijvoorbeeld voor gezorgd dat ze zelf een werfdossier kunnen samenstellen door op een eenvoudige manier punten toe te voegen. Elk dossier is uniek waardoor ze met standaardsoftware op beperkingen botsten. Het dossier kan zowel gebruikt worden door de administratie voor het contacteren van de klant als door de werfleiders om werven op te volgen.

Elk bedrijf heeft een eigen bedrijfsstructuur, ook al werk je in dezelfde niche. Door alle onderdelen van je business aan elkaar te linken, ga je efficiënter werken en worden er minder fouten gemaakt doorheen het proces. Ook de hr van een bedrijf kan geïmplementeerd worden in het systeem. Net hetzelfde met het ERP-systeem, waardoor de administratie voor medewerkers beperkt wordt en ze zich kunnen focussen op hun kerntaak. Software op maat draagt dus bij tot sterke communicatie en het toegankelijk maken van software voor iedereen.

Deze expertise werd aangeboden door  iSmart

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels