Houd van hout
Stijn Dirken SD BVBA

Houd van hout

bedrijfsprofiel

Het Kempense SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw is een jaar gevestigd in Herentals waar het eind vorig jaar een nieuw complex en showroom opende. Steeds meer bedrijfsleiders en ondernemers vinden sindsdien de weg naar SD.

Zo’n negen jaar geleden startte Stijn Dirken met het gelijknamige bedrijf dat zich zou specialiseren in schrijnwerkerij en interieurbouw. Vandaag heeft SD dertien vakmensen in dienst die stuk voor stuk houden van hout. “We werken ook wel voor de particuliere markt, met onder andere houtskeletbouw, maar we zijn de jongste jaren vooral actief in bedrijven en kantoren”, zegt Stijn Dirken. “Het gaat dan om dakwerken of buitenschrijnwerkerij maar ook om interieurinrichting zoals kantoorinrichting, binnendeuren, keukens, dressings, trappen (zowel landelijke als moderne), parket en laminaat en dergelijke meer. SD is daarbij steeds bekender geworden voor de realisatie van totaalprojecten: denk aan de inrichting van een nieuw kantoor of aan een uitbouw met extra kantoorruimte met gyprocwanden of een andere toepassing. Het liefst koppelen we onze eigen creativiteit aan het idee of project van onze klanten.”

Centraal aanspreekpunt

“Ons vakmanschap start dan ook al in de ontwerpfase. Dat is een cruciale fase waarbij we uitvoerig bespreken welke richting we uit gaan, met welke materialen we gaan werken en dergelijke meer. Wie verbouw- of bouwplannen heeft, werkt ook best met één centraal aanspreekpunt zoals dat bij ons is. Bij ons weten de klanten perfect bij wie ze moeten zijn vanaf bestelling tot de oplevering van de werken. Dat garandeert niet alleen een persoonlijke aanpak maar ook een juiste budgetcontrole, planning en opvolging van de werken. Hoe meer tussenstations, hoe meer er fout kan gaan in de communicatie. Klanten verwachten naast vakmanschap immers correcte prijzen, goede afspraken, een stipte planning en een goede na-service. We mogen stellen dat we op dat vlak al vele mooie referenties kunnen voorleggen”, zegt Stijn. Handelszaken (horeca en detailhandel), showrooms en kantoren en bedrijven tout court appreciëren inderdaad die directe en duidelijke aanpak en weten de jongste tijd steeds gemakkelijker de weg naar SD te vinden. 

Showroom

“Onze showroom zorgt er ook voor dat je ziet wat je krijgt. Veel hoofdaannemers die met ons werken, sturen hun klanten door om de producten te zien of letterlijk te voelen. Ze kunnen ook zien dat we een eigen atelier van 1400 m2 hebben waar we met de nieuwste computergestuurde machines de moeilijkste opdrachten in eigen huis kunnen uitvoeren. Want als we al een motto hebben, dan is het het volgende: er zijn moeilijke projecten, er zijn heel moeilijke projecten, maar er zijn nooit onmogelijke projecten.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels