Isabelle Vermeire
Isabelle Vermeire

Isabelle Vermeire

Stercke Vrouwen

Op het cv van Isabelle pronken verschillende managementfuncties. Onder andere in de retailsector. In 2011 gooide ze het over een hele andere boeg en nam ze Vecarro - het carrosseriebedrijf van haar vader - over. Zes jaar later heeft ze een mooie groei verwezenlijkt. Spannend? Absoluut. Een andere job? Nooit!

Isabelle Vermeire had nog nooit in het bedrijf van haar vader gewerkt. “Zelfs geen vakantiewerk”, zegt ze lachend. “Je kunt je dus wel voorstellen welke reactie ik kreeg toen ik vertelde dat ik de zaak wilde overnemen. Ik had helemaal geen ervaring in de automotive, maar ik wist wél dat het bedrijf een goede manager nodig had. En ik zag het potentieel van Vecarro …”

Isabelle_Vermeire_ Trots?

“Of ik fier ben? Uiteraard! We hebben inmiddels vier vestigingen en stellen een 50-tal mensen tewerk. De afgelopen zes jaren waren uitdagend, maar we zijn wel fors gegroeid. We hebben een extra vestiging geopend, het klantenbestand is flink uitgebreid en in Genk openen we weldra een gloednieuw hoofdkantoor. Mijn vader? Die is ongetwijfeld ook trots.”

Visie?

“Alhoewel ik in 2011 niet de intentie had om alles drastisch te wijzigen, is het wél gebeurd. We zijn een moderner bedrijf geworden. We werken met andere computerprogramma’s, de workflow is geoptimaliseerd en de productkennis van heel wat medewerkers is bijgeschaafd door opleidingen en workshops. Vecarro is nu klaar voor de toekomst. Dit jaar wil ik de groei consolideren en even op adem komen. Daarna kunnen we opnieuw groeiscenario’s uitdenken. Binnen pakweg vijf jaar wil ik toch wel één of twee extra vestigingen openen.”

Never a problem, always a solution!

Maken vrouwen het verschil?

“Bij Vecarro Genk werken er twee vrouwen: mijn rechterhand en ik. Dat werkt perfect, we zijn een tandem. Of vrouwen het verschil maken? Da’s een moeilijke vraag. Misschien doen onze voelsprieten het net iets beter. Vrouwen kunnen in het algemeen een situatie beter aanvoelen. Ik vind het vooral belangrijk om je dromen te verwezenlijken en opportuniteiten met twee handen te grijpen. Ondernemerschap zit in mijn genen. Ik heb nog geen seconde spijt gehad.”

Work-life balance?

“Ik ben getrouwd en heb een zoon van 13 jaar. Flexibiliteit is dus een must. Ik maak lange dagen maar als mijn zoon me nodig heeft, sta ik er. Daarnaast kan ik rekenen op een betrouwbare babysit als ik ’s avonds bijvoorbeeld naar een bestuursvergadering van Voka moet. En dankzij Hello Fresh staat er zelfs snel een gezonde maaltijd op tafel! Werk en privé lopen door elkaar, maar het stoort me niet. Ik ben altijd bereikbaar, ook als ik bij de kapper zit. Alleen in het weekend werk ik niet. Dan lees ik of vind je me in of naast het zwembad.”

Tips voor starters?

“Volhouden is hét sleutelwoord. Niet alles loopt van een leien dakje, maar de aanhouder wint. Probeer altijd positief ingesteld te zijn, praat met andere ondernemers en houd je doel voor ogen. Ondernemerschap bestaat uit pieken en dalen, maar dat maakt het nu eenmaal zo boeiend.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels