Welke subsidies en andere fiscale stimuli voor uw bedrijf?
Danielle Baetens Grantadvice

Welke subsidies en andere fiscale stimuli voor uw bedrijf?

Vraag en Antwoord - Grant@vice

Subsidies en andere fiscale stimuli. Het klinkt u wellicht bekend in de oren. Maar komt u er niet aan toe om het allemaal tot in de puntjes uit te zoeken? Heeft u net zoals vele collega-ondernemers simpelweg te weinig tijd én te weinig praktijkervaring om u daarin te verdiepen? Zonde. Het is immers een aanrader. Het kan namelijk extra tijd opleveren voor uw medewerkers en uzelf.

Groei. Sterk inzetten op opleidingen van medewerkers. Innovatieve ideeën omzetten naar de praktijk. Investeren met een focus op milieubesparende maatregelen. Van richting veranderen en een nieuw groeipad inslaan. Als één van de opgesomde termen een match vormt met uw bedrijf, leest u maar beter verder.

Niet enkel de Vlaamse en Federale overheid, maar ook de Europese Unie wil onze maatschappij ondersteunen door een boost te geven aan onze bedrijven in Vlaanderen. In specifieke gevallen kunt u tot maar liefst 70% van de werkingsmiddelen, personeelskosten en ­(in)directe kosten terugverdienen. Dat is de moeite, toch?

Geïnformeerd beslissen

De regelgevingen zijn in de meeste gevallen transparant, maar soms - zeker voor wie niet thuis is in de materie - complex om te doorgronden. Nochtans, met wat extra toelichting wordt het al vrij snel duidelijk dat - als u positief antwoordde op de vragen - een belangrijk deel van wat u wellicht als ‘overhead’ benoemt, kosten zijn die voor een bepaalde subsidie in aanmerking komen.

Het spreekt voor zich dat wanneer u financiële steun kan verkrijgen voor deze ‘overhead’ kosten, u wellicht sneller zal beslissen om het pad van groei, innovatie of ­milieubewuste investeringen te willen bewandelen. Sterker nog, u zal ook sneller een return on investment zien.

Door geïnformeerd een verandering in uw bedrijf door te voeren, zal u sneller kunnen inspelen op nieuwe mark­ttendensen. Kwestie van een sterke of versterkte speler te worden van onze Vlaamse economie.

Beantwoord door Grant@vice

 

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels