Doet jouw smartphone ook weer raar?
Saâdia El Herbouti & Jurgen Lysmont Vraag & Antwoord - Security Shop

Doet jouw smartphone ook weer raar?

Vraag & Antwoord - Security Shop

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone die hij niet meer kan missen. Het is dus een groot probleem als het ding plots niet meer naar behoren functioneert. Daarom geven we je enkele eenvoudige tips die in veel gevallen een oplossing zullen bieden. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen, bijvoorbeeld wanneer je smartphone gevallen is en glasbreuk heeft of wanneer hij in aanraking gekomen is met vocht.

Uitschakelen

Wanneer er geen sms’en of oproepen meer binnenkomen, of je mobiele data niet meer werkt is het soms voldoende om de smartphone even uit en terug in te schakelen. Hierdoor wordt de ­verbinding met de mast verbroken en gaat het toestel zich opnieuw aanmelden. Het is zelfs aangeraden je toestel 1 keer per week eens volledig uit en terug in te schakelen om problemen te vermijden.

Soft reset

Loopt jouw smartphone helemaal vast of geraakt deze niet meer uit bepaalde menu’s? Dan kan je een soft reset uitvoeren. In het verleden, toen we nog met gewone gsm-­toestellen rondliepen, was het mogelijk om de batterij er even uit te halen. Tegenwoordig zit die batterij vast in het toestel. De praktische uitvoering van een soft reset is verschillend en afhankelijk van het type toestel en/of merk. Veelal is het een combinatie van twee verschillende toetsen die tien à twintig seconden ingedrukt moeten worden. De combinaties zijn terug te vinden op de websites van de merken zelf.

Batterijproblemen

Batterijproblemen zijn vaak te wijten aan de gewoonte van de meeste gebruikers om het toestel ’s avonds in de lader te steken en het ’s morgens weer uit te trekken. Dit is zeer slecht voor de batterij, aangezien die de ganse nacht onder spanning blijft staan. Het is beter je batterij enkele keren per dag bij te laden (ze hoeft daarom niet altijd volledig opgeladen te zijn wanneer je de stekker uittrekt) dan de hele nacht. Dit zal dan ook ongetwijfeld de levensduur van je batterij verlengen.

Helpen deze oplossingen niet, dan kan je je toestel nog steeds bij ons binnenbrengen, zodat wij het probleem van dichterbij kunnen bekijken en je de juiste oplossing kunnen aanreiken.

Beantwoord door Security Shop

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels