365 dagen vakantiegevoel
Lifestyle Tuinleven

365 dagen vakantiegevoel

Lifestyle - Tuinleven

Een tuin die het hele jaar door een vakantiegevoel geeft. Dat was de opdracht die Landscaping Hendrix meekreeg voor de volledige heraanleg van een tuin in Hechtel-Eksel. De Peerse tuinspecialist creëerde een schitterende tuin die naadloos aansluit bij de bosrijke omgeving van het huis.

De tuin kreeg een opdeling in twee delen met een schaduwrijk zitgedeelte dat via een bijgebouw annex loungeruimte met veel glas, naadloos doorloopt in de achtertuin. Daar is ruimte voor een Biotop-zwemvijver, een gazon met verhoogde moestuin en binnenkort ook een buitensauna. 

Paul_Hendrix

Uitnodigend

“We waren meteen verkocht van het plan dat de architect van Hendrix Landscaping voor ons op papier gezet heeft,” vertellen de eigenaars. “Zelf zouden we er bijvoorbeeld nooit aan gedacht hebben om de zwemvijver zo dicht bij het huis te halen. Maar dat is net een meerwaarde. Gedurende de hele COVID-19-periode hebben we veel thuis gewerkt en geleefd. Dankzij onze nieuwe tuin waren we praktisch van ’s morgens tot ’s avonds buiten. De verschillende hoeken en plekjes nodigen gewoon uit om in open lucht te vertoeven. Ook de etentjes met familie of vrienden die mogelijk waren, duren nu veel langer. Iedereen blijft gezellig aan tafel zitten. We genieten van een constant vakantiegevoel.”

Paul_HendrixNatuur

De familie houdt van de natuur. Dat uit zich onder meer in een bijenhotel en diverse vogelhuisjes die zijn opgehangen. Die vogels zijn meteen ook een natuurlijke oplossing tegen de eikenprocessierups die in de streek welig tiert. De bijen vinden dan weer hun gading in de bloemen en planten die de tuin opvrolijken. 

Paul_Hendrix

 

Paul_Hendrix

Biotop-zwemvijver

Ook de Biotop-zwemvijver functioneert op een uiterst natuurlijke manier. Ruben Hendrix: “Biotop is het enige zwemvijversysteem met extra filtertechnieken dat 100% natuurlijk is. We nemen het oppervlaktevuil van het water weg met een zeer fijnmazige skimmer. Het huis ligt vlak langs een bos, maar er drijft zo goed als geen vuil op het water. Daarnaast installeren we een fosfaatfilter als extra toevoeging op de klassieke zwemvijver. Zo voorkomen we de groei van algen. We voegen geen producten toe aan het water en halen alleen de fosfaten eruit. Zo zwem je in levend in plaats van dood water maar krijg je toch zwembadkwaliteit. Zelfs verwarmen is mogelijk zonder extra belasting van de filter. Er komt haast geen werk meer bij kijken.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels