Complex overnamedossier
Gerry Banken
& Paul Kerkhofs
Adlex Advocaten -
APK Group

Complex overnamedossier

Testimonial - Adlex Advocaten - APK Group

In volle coronacrisis kocht Paul Kerkhofs, CEO van APK Group, voetbalclub Lommel SK terug om het vervolgens meteen door te verkopen aan City Football Group, de holding achter Manchester City. Gerry Banken, advocaat en partner bij Adlex Advocaten, leidde alles in goede banen.

APK Group heeft een eigen interne juridische dienst maar doet regelmatig een beroep op Adlex Advocaten. “Voornamelijk voor bouwgerelateerde zaken zoals het begeleiden van aanbestedingen en aansprakelijkheidsdossiers”, legt Paul Kerkhofs uit, CEO van APK Group en voorzitter van Lommel SK. “Midden april, in volle coronacrisis, kregen we bij Lommel SK te horen dat we geen licentie meer kregen. Een kapitaalinjectie was dringend nodig. Maar de huidige, Israëlische eigenaar wilde geen extra geld in de club pompen. Dus besloten we om de voetbalclub terug te kopen, vervolgens de licentie in orde te brengen en daarna op zoek te gaan naar een andere overnemer. Op juridisch vlak was dat geen sinecure. Maar bij Adlex Advocaten wisten ze van aanpakken.”

Verschillende uitdagingen

Gerry Banken, specialist in ondernemings- en vennootschapsrecht bij Adlex Advocaten, nam het dossier ter harte. “We hebben een aantal weken heel intensief samengewerkt om alles zo snel mogelijk rond te krijgen”, legt Gerry Banken uit. “Er waren verschillende uitdagingen: de specifieke regelgeving rond profclubs, de verschillende betrokken partijen, de financiële belangen … Bovendien verliep alles in het Engels en konden we niet fysiek afspreken. Elk gesprek verliep via videocall. Al bij al was het wel ontzettend boeiend.”

Minder bescheiden zijn

Paul Kerkhofs kijkt met een positief gevoel terug op het traject. “De snelheid waarmee Adlex Advocaten heeft geschakeld, de multidisciplinaire aanpak, de talenkennis, het helikopterzicht dat Gerry had om het overzicht te bewaren … Het was niet evident en toch slaagde Adlex Advocaten erin om alles in slechts drie à vier weken rond te krijgen. Je moet ook weten dat City Football Group één van de grotere internationale advocatenkantoren op dit dossier had gezet. Adlex Advocaten heeft dat allemaal in goede banen geleid. Ze moeten daar dringend leren om wat minder bescheiden te zijn (lacht).” 

Ook in het Frans

Niet veel later deed Kerkhofs opnieuw een beroep op Adlex Advocaten voor de overname van Russo Security door Q Group. “Ook dat dossier was binnen de kortste keren rond. En deze keer verliep alles in het Frans. Het is toch niet evident om in een andere taal de juiste punten en komma’s te zetten, maar voor Adlex Advocaten was dat geen struikelblok. Integendeel.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels