Op één golflengte
Igor Swinnen
& Gaétan Boulet
BMP Building Services -
Ants Architecture

Op één golflengte

Testimonial - BMP Building Services - Ants Architecture

Voor de realisatie van het residentiële project Domus Anguli in Tongeren deed Gaétan Boulet van Ants Architecture and Advice een beroep op BMP Building Services uit Tessenderlo. “Het klikt. Er is een gedeelde verantwoordelijkheid. Ondanks de coronacrisis liepen de werken nauwelijks vertraging op”, zegt Gaétan Boulet. “Dit is de eerste samenwerking met BMP Building Services. Maar zeker niet de laatste.” 

Domus Anguli in Tongeren bestaat uit 26 moderne appartementen. Ants Architecture and Advice stond in voor het ontwerp, maar neemt ook de volledige coördinatie van het bouwproces voor haar rekening als gedelegeerd bouwheer. Dat omvat de stabiliteits- en technische studies, de planning, werfopvolging, budgetbewaking … “In eerste instantie contacteerde Gaétan ons enkel voor de ruwbouwwerken. Maar alles verliep zo vlot, dat we daarna ook aangesteld werden voor de afwerking”, zegt Igor Swinnen, manager algemene bouw bij BMP Building Services.

Uitdaging? Graag! 

“Het was al tijdens het voortraject duidelijk dat ze bij BMP Building Services snel kunnen schakelen en graag meedenken. Bovendien zaten we niet tegenover maar naast elkaar,” gaat Gaétan Boulet verder. “Ook fijn is dat we dezelfde filosofie delen: we pakken het aan en lossen het op. BMP Building Services houdt net zoals wij van complexe projecten en uitdagende problematieken. Neem daar nog de no-nonsense houding bij – we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen – en je beseft dat dit een partnership op lange termijn wordt.”

Strakke timing

De werken van Domus Anguli startten ongeveer een jaar geleden. “We zitten perfect op schema. Tijdens de coronacrisis hebben we goed doorgewerkt en Gaétan op de hoogte gehouden, want werfbezoeken waren een tijdlang verboden. De voordelen van werken in een bouwteam waren hier echt zichtbaar”, vertelt Igor Swinnen. 

Dat beaamt Gaétan. “Plan, planning en prijs moeten kloppen. En dat zijn natuurlijk communicerende vaten. Maar BMP Building Services maakt het wel waar.”

Partnership

Het ene project is nog niet helemaal afgelopen en er zit al een volgend in de pijplijn. “Voor een kantoorrenovatie van zo’n 5.000 m2 gaan we opnieuw in zee met BMP Building Services. In een doorlooptijd van zo’n negen maanden gaan we terug naar casco om het vervolgens opnieuw op te bouwen. Een huzarenstukje, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels