Je bedrijf futureproof dankzij innovatieve IT
Greg Maudens ITnovation

Je bedrijf futureproof dankzij innovatieve IT

Profiel - ITnovation

Na 15 jaar in IT begint Greg Maudens in januari 2021 zijn eigen bedrijf: ITnovation. De naam zegt het al: innovatie staat voorop. Terwijl hij alles wat met IT te maken heeft uit handen neemt, hebben klanten meer tijd voor hun corebusiness. Dat verzekert hij met ‘managed services’.

“Ik wilde al langer als zelfstandige beginnen, vooral omdat ik alsmaar meer ideeën kreeg om klanten nóg beter van dienst te zijn”, vertelt zaakvoerder Greg Maudens. “Telewerken, clouds, monitoring … Het zijn zaken waar ik al jaren de voordelen van inzie. Nu zovelen thuis moeten werken in 2020, stijgt de vraag ernaar ook enorm.”

Innovatie, advies en rapportage

De precieze aanpak van ITnovation is alvast duidelijk. Greg Maudens wil bedrijven de vele voordelen van de laatste innovaties tonen en hen motiveren om af te stappen van de klassieke denkpistes. “Ik bied ‘managed services’ aan in de vorm van een pakket op maat van de klant, met regelmatige verslagen en een maandelijkse vaste prijs. Ik bekijk eerst en vooral samen met de organisatie wat er precies nodig is, wat er beter kan en hoe ik de dagelijkse werking kan vergemakkelijken. Dikwijls gaat het om cloudintegratie, de installatie van software, nieuwe servers, beveiliging, enzovoort. Ik zal ook korte cursussen geven aan medewerkers over belangrijke thema’s als cyberaanvallen, phishing en security. En natuurlijk fungeer ik als helpdesk bij issues, aanpassingen of vragen.”

Liever persoonlijk

In eerste instantie richt ITnovation zich op bedrijven in Oudsbergen, vervolgens Limburg en de rest van Vlaanderen. “Ik heb de meeste voeling met familiebedrijven en kmo’s tot maximum een 60-tal medewerkers. Ik werk liever niet met te veel tussenpersonen, dat maakt de klantenrelatie afstandelijker en het is dan lastiger om de effectieve issues te begrijpen.”

De ambitie om te groeien van een eenmanszaak naar een sterk team, is er zeker. Al is Greg Maudens niet van plan om de technische kant volledig los te laten. “Het ondernemerschap boeit me, dus daar wil ik me in verdiepen. Maar het is zeker niet de bedoeling om op termijn enkel een managerfunctie te vervullen. Daarvoor doe ik mijn job te graag. Meer dan tien mensen zal ik wellicht niet aanwerven. Sowieso plan ik naast iemand voor administratie enkel technische experts met verkoopskills aan te werven, geen verkopers pur sang. Ik wil van bij het eerste gesprek de noden en realistische mogelijkheden kunnen bespreken. Bij ITnovation betaalt dus niemand een service te veel.” 

 

Itnovation
M. +32 497 12 96 21
info@itnovation.be
www.itnovation.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels