Gloednieuw maar geen groentje
Roeland Schuurmans Isolatiestock

Gloednieuw maar geen groentje

Profiel - Isolatiestock

Met Isolatiestock is er een nieuwe, niet te onderschatten speler op de markt van de isolatiematerialen. Oprichter Roeland Schuurmans kent de business immers al door en door als zaakvoerder van Polydak, al 40 jaar specialist in platte daken. Zijn aanpak voor deze nieuwe onderneming? Inzetten op hoogwaardige producten én service.

“We zorgden met Polydak al langer voor vloer- en spouw­isolatie voor enkele vaste partners en die vraag bleef stijgen. Dus besloten we in juni 2020 een nieuwe vennootschap op te starten om ons er nog meer op toe te leggen. Vandaar Isolatiestock”, vertelt Roeland Schuurmans.

Groeiend klantenbestand

Naar klanten moest het bedrijf tot hiertoe zelf nog niet zoeken. De aanvragen lopen al sinds het prille begin vlotjes binnen. “Het feit dat we al die jaren met Polydak een goede verstandhouding hebben opgebouwd met zowel leveranciers als klanten, doet veel. Zo doen een twintigtal zelfstandigen die vroeger bij ons werknemer waren nu met plezier een beroep op onze diensten.”

Proactief zijn loont

Isolatiestock garandeert bijzonder voordelige prijzen. Maar niet ten koste van de kwaliteit. “We kunnen gunstige prijzen aanbieden omdat wij isolatie in grote hoeveelheden aankopen. En dat op het juiste moment. De grondstofprijzen stijgen, daar kan je niet omheen. Wij zijn echter voortdurend op de hoogte van de verwachte stijgingen en anticiperen daarop door tijdig een grote voorraad aan te leggen. De grotere opslagruimte op onze nieuwe locatie in Lommel laat ons toe om nog meer stock te voorzien en dus langer lagere prijzen te verzekeren. Ook wat klantenwerving betreft, zijn we trouwens proactief. Zo werken we samen met Expliciet aan een knap logo en aan een professionele aanpak van onze sociale media. Daarnaast plannen we een commercieel medewerker aan te werven die zich buigt over onze marketing en communicatie. Al hebben we momenteel voldoende klanten. Door nú aan onze naamsbekendheid te werken, blijft dat ook in de toekomst zo.”

Roeland_schuurmans_Isolatiestock_Polydak

Altijd voorbereid

Nog een sterkte van Isolatiestock? De kennis van de praktijk. “Onvoorziene omstandigheden. Vertragingen. Natuurlijk gebeuren die. Voor ons vormt dat geen enkel probleem. Kom je bij de installatie 200 vierkante meter te kort? Of heb je als aannemer plots een dringende opdracht? Dan leveren we nog snel. Onze stock is groot genoeg om op die vragen vlug te reageren. En we bellen altijd nog eens een week vóór de geplande leverdatum om te checken of er iets gewijzigd is. Dikwijls blijkt dan effectief dat we de bestelling best nog een weekje extra op stock houden. Dergelijke flexibiliteit appreciëren onze klanten wel.”

Geen project te groot of klein

De grootte van een opdracht doet er voor Isolatiestock niet toe. Het bedrijf levert zowel aan particulieren en kleine aannemers als aan grote bedrijven. En dat blijft ook in de toekomst zo. “We kiezen heel bewust voor die rol als ontzorger wat isolatie betreft. Of je nu je zolder wil isoleren of isolatieplaten voor een gigantisch project nodig hebt. Bij ons kan je altijd terecht. Ook voor advies. Ik geloof echt dat als je op een standvastige manier een degelijke en betrouwbare service levert, je vanzelf mensen overtuigt van je meerwaarde.”

Realistische verwachtingen

Onlangs – midden in de corona­crisis – leverde Isolatiestock nog 40.000 vierkante meter isolatie in Luik voor het distributiecentrum van Alibaba. Daar is zaakvoerder Roeland Schuurmans best trots op. Graag meer van dat dan? “Het is onze ambitie om heel België van isolatie te voorzien. Zowel particulieren als professionals. We kennen de markt en we willen vooruit. Het is op zich ook niet moeilijk om heel het land te bereiken, want iedereen zoekt tegenwoordig online naar isolatie. Toch groeien we liever gestaag. Gecontroleerd en stap voor stap. Op die manier behouden we makkelijker dezelfde kwaliteitsservice.”

 

Isolatiestock
Marie Curiestraat 75
3920 Lommel
T. +32 11 55 05 90
info@isolatiestock.be
www.isolatiestock.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels