Hoe vind ik de juiste mensen?
Alexandra Limage Sprint Transport

Hoe vind ik de juiste mensen?

Vraag & Antwoord - Sprint Transport

Op zoek naar de witte raaf? Volgens Alexandra Limage vind je die door vooral te focussen op de juiste mindset. Ervaring is handig, maar een positieve ingesteldheid is zeker zo belangrijk.

Er zijn vandaag heel veel mensen op de arbeidsmarkt, maar dat is maar een tijdelijk scenario. Zodra de economie terug aanwakkert, komt daar meteen verandering in. En dan zitten we opnieuw met een krapte wat chauffeurs betreft. Daartegenover staat natuurlijk dat er veel instroom komt uit andere sectoren. Door mensen die hun job de komende weken of maanden nog gaan verliezen. Dat klinkt heel negatief, maar is tegelijkertijd ook realistisch. Wil jij de juiste mensen vinden? Dan is het heel belangrijk om medewerkers te zoeken die écht matchen bij je bedrijf. Zijn ze daarenboven ook nog eens geboeid door de sector, dan moet je kansen bieden. En samen zoeken naar de juiste plek binnen de organisatie.  

Bouw loyaliteit op

Werf je enkel en alleen aan op vlak van skills? En krijgt die persoon een maand later een andere aanbieding, dan is hij of zij misschien meteen weg. Dan begint je zoektocht gewoon opnieuw. We moeten echt van de jaren negentigmentaliteit afstappen op vlak van hr. Het is hoog tijd voor een progressief hr-beleid. Als je iemand met de juiste mentaliteit kansen biedt, bouw je vanzelf loyaliteit op. Zo voorkom je dat ze voor 1 euro per uur de overstap naar de concurrentie maken. Dat kost heel wat tijd en energie, dat is waar. Maar het loont. Een zekerheid dat ze niet vertrekken, heb je nooit. Maar het is absoluut de moeite om het te proberen. 

Open communicatie

In combinatie met een vlakke structuur en een open communicatie kom je heel ver. Vraag je medewerkers hoe ze zich voelen op de werkvloer. Met die inzichten kun je snel schakelen en bijvoorbeeld andere planningen opstellen. Flexibiliteit werkt het best in twee richtingen. Een 9-to-5-job in de transportsector bestaat niet. Maar je kunt de work-lifebalans van je medewerkers wel in evenwicht houden door in dialoog te gaan. En rekening te houden met elkaar.

Deze expertise werd aangeboden door Sprint Transport

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels