Loriana Allegrezza
Loriana Allegrezza Stercke vrouw

Loriana Allegrezza

Stercke vrouw

Loriana Allegrezza denkt in mogelijkheden, niet in problemen. Dat gaven haar ouders haar met de paplepel mee. Het resultaat? E-Volve. Een bloeiende zaak met een tiental Business Stylists die sinds 2018 razendsnel en gezond groeit.

Na vijftien jaar ervaring op vlak van sales, marketing en communicatie voor verschillende bedrijven, was het tijd om mijn eigen btw-nummer aan te vragen”, steekt Loriana Allegrezza van wal. “Ik heb mijn eigen SMC-plan® ontwikkeld en help bedrijven evolueren naar een nóg betere versie. E-Volve telt intussen een tiental Business Stylists die strategisch marketing- en communicatieadvies verlenen en vervolgens het SMC-plan® ook uitrollen. Kortom, we denken mee en ontzorgen in de uitvoering.”

Trots?

“Ja! En ik durf dat ook hardop zeggen. Dat zit in mijn persoonlijkheid. We gebruiken voor onze social media niet voor niets #proudtobeabusinessstylist. Wat ik doe, is niet perfect. Perfectie bestaat immers niet. Maar ik ben er wel trots op. Van mijn familie krijg ik ook veel erkenning. Dat doet deugd. Daarom complimenteer ik de mensen rondom me ook regelmatig. Eigenlijk zou iedereen dat wat vaker moeten doen.”

Stercktes?

“Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik probeer ook altijd positief te zijn en anderen te inspireren. Het overlijden van mijn papa heeft me heel erg geraakt. Op zes maanden tijd waren we hem kwijt. Dan pas besef je dat alles waarvoor er keuzemogelijkheden zijn, makkelijk is. Ik denk nu nog meer dan ooit in kansen en opportuniteiten in plaats van in problemen. Mijn batterijen opladen? Dat doe ik thuis. Met mijn dochter en man. En dansen! Daar word ik ook vrolijk van. Dat is een hobby die ik tijdens de coronacrisis opnieuw ontdekt hebt. Het voelt zalig om af en toe crazy in the coconut te dansen in je eigen woonkamer. Voor de rest geniet ik van de kleine dingen zoals uitstapjes met de familie of frietjes eten op vrijdagavond.”

If you can see it in your mind, you can hold it in your hand

Werkpunten?

“Ik heb Italiaanse, Spaanse en Griekse roots. Dat houdt in dat ik soms ook kan ontploffen (lacht). Gelukkig blijf ik nooit lang kwaad. Een ander werkpunt: ik heb geen ‘uit-knop’. Soms lijkt het alsof mijn telefoon met mijn hand vergroeid is.”

Sterck voorbeeld?

“Mijn doorzettingsvermogen, enthousiasme en positiviteit heb ik aan mijn ouders te danken. Ze waren geen ondernemers, maar wel allebei erg ambitieus. Mijn mama heeft zich zonder diploma opgewerkt tot een leidinggevende functie, mijn papa was een echte businessman. Hij zou graag ondernemer geworden zijn, denk ik. Andere voorbeelden zijn Liesbeth Kees, ex-directeur van Bokrijk en intussen adviseur van politica Meryame Kitir. Ik heb veel van haar geleerd. Een echte inspiratiebron is Herman Verwimp, marketing en hr-directeur van Mathieu Gijbels. En voor Oprah Winfrey heb ik ook erg veel bewondering.”

Tips voor starters?

“Business has no limits. Gebruik mijn formule tot succes: VR (visualiseer je realiteit) + P (= Positiviteit) + 111% + F (= focus). Niemand bereikt iets door op een stoel te blijven zitten. Durf. Neem je telefoon. Doe. Als ondernemen een droom is, moet je gewoon stap voor stap – vanuit je eigen kracht – beginnen.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels