Hoe maak je je dak en gevel schoon op een slimme en duurzame manier?
Marcel Smit Alfa Softwash

Hoe maak je je dak en gevel schoon op een slimme en duurzame manier?

Vraag & Antwoord - Alfa Softwash

Het is misschien je eerste ingeving wanneer je het dak, de gevel, de parking of oprit van je bedrijf of woning weer wil zien blinken: het vuil wegspuiten met een hogedrukreiniger. “Toch is dat niet de beste keuze”, zeggen Marcel en Rachel Smit van Alfa Softwash. 

Vermijd hogedrukreiniging

Met een hogedrukreiniger verbruik je ontzettend veel water, je haalt enkel oppervlakkig vuil weg én je beschadigt de ondergrond. De kiemen blijven trouwens tussen de voegen en dakpannen zitten en groeien snel terug aan. En daar stopt het niet: door de brute kracht verplaats je de mossen, schimmels en dergelijke. Die verspreiden zich vervolgens elders want ze zijn niet dood. 

Denk op lange termijn

Nog een nadeel van hogedrukreiniging is het feit dat je de beschadigde oppervlakken moet herstellen, of in het geval van dakpannen moet coaten, en de reiniging moet herhalen. Want het vuil is niet écht weg. Dat kost natuurlijk tijd en geld. Beter opteer je dus voor een grondige reiniging met lagedruk die heel wat langer effectief blijft. 

Kies milieuvriendelijk

Wist je dat er 100% biologisch afbreekbare middelen bestaan om daken en gevels proper te krijgen, met weinig water bovendien? Die methode heet Softwash. Softwash verbruikt 1/3 minder water in vergelijking met hogedrukreiniging. De chemicaliën (100% biologisch afbreekbaar) doden mos, meeldauw, alg, korstmossen en ontsmetten het oppervlak. Het Softwash systeem verdeelt het op waterbasis geproduceerde middel over het oppervlak, reinigt het én ontsmet het. Resultaat: alle algen, bacteriën, schimmel, (korst)mossen, meeldauw, enzovoort blijven vier tot zes keer langer weg dan bij een hogedrukreiniging. 

Focus op veiligheid

Om de buitenzijde van je gebouw te reinigen, reken je sowieso op een professional. Het gaat immers om oppervlakken die moeilijk te bereiken zijn. Je hebt dus nood aan een hoogtewerker, ankerpunten, een harnas voor de dakwerkers … óf je kiest simpelweg voor een behandeling waarbij dat klimwerk helemaal niet nodig is. Het Softwash-systeem laat namelijk toe om (in de meeste gevallen) vanop de grond te werken, met behulp van een 100 meter lange slang. Degelijk opgeleide vakmannen van Alfa Softwash voeren in dat geval na een uitgebreide risicoanalyse volgens een gecertificeerde werkwijze de reiniging voor je uit.

Deze expertise werd aangeboden door  Alfa Softwash

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels