Boekhouding en ERP in één pakket
Michel Lambrechts Lambrechts-Nicolaers

Boekhouding en ERP in één pakket

Testimonial - Lambrechts-Nicolaers

Voor familiebedrijf Lambrechts-Nicolaers, een tegel- en natuursteenspecialist uit Tongeren, is snelheid van uitvoering een topprioriteit. Zowel voor als achter de schermen moet alles op wieltjes lopen om de klant een topservice te bieden. “Daarom is Adsolut van Wolters Kluwer voor ons zo’n goede match. De combinatie van boekhoudsoftware en ERP-systeem in één pakket laat ons efficiënter werken.”

Lambrechts-Nicolaers koos al in 2016 voor de combinatie Adsolut Boekhouding en Adsolut Kmo-beheer. Daarvóór werkte het bedrijf met twee verschillende systemen voor boekhouding en ERP. “En dat bracht veel dubbelwerk mee”, herinnert zaakvoerder Michel Lambrechts zich. “De data-input verliep stroef. Omdat beide pakketten niet geconnecteerd waren, was het bijzonder moeilijk om heldere inzichten te puren uit de data. Bovendien ontbrak het de pakketten aan heel wat functionaliteiten die wij dagelijks nodig hadden én aan een gebruiksvriendelijke interface.”

Eén oplossing van offerte tot factuur

Verandering drong zich dus op en bood zich aan in de vorm van Adsolut. “We waren op zoek naar een pakket dat zowel onze verkoop, onze productie als onze boekhouding dekte. Met andere woorden: één oplossing om van offerte en order tot factuur te komen”, aldus Michel. “Ik leerde Adsolut kennen en was meteen enthousiast. Boekhouding en ERP in één pakket was precies wat we nodig hadden. Vandaag gebruiken we het om onze financiële administratie en boekhouding in orde te houden, maar ook allerhande operationele taken, zoals de planning, productie en kassa in onze showroom. Ook functionaliteiten zoals kasplanning en loonbeheer zijn bijzonder handig om financieel inzicht te krijgen in je zaken.”

“Doorslaggevend bij de keuze was dat Adsolut al onze processen digitaal kon omvatten. We kunnen bijvoorbeeld in één ononderbroken flow van offerte tot order naar facturatie overgaan. Het systeem genereert zelf een order- en productiebon en de uitgaande factuur wordt rechtstreeks in de boekhouding opgenomen. Onze aankoopbonnen scannen we in met OCR-software en worden daarna direct geboekt. Ook het luik analytisch boekhouden zit in Adsolut vervat en kunnen we perfect zelf. Enkel voor de opmaak en neerlegging van de jaarrekening hebben we nog een externe accountant nodig.”

Onze vaste consultant is goud waard

Voor Michel draagt de begeleiding en ondersteuning vanuit Wolters Kluwer ook bij tot het succes van Adsolut. “Ons team bestaat uit een 15-tal medewerkers. Zij moesten tijdens de implementatiefase het programma in sneltempo onder de knie krijgen. Gelukkig voorziet Wolters Kluwer daarvoor allerhande opleidingen en persoonlijke begeleiding. Over persoonlijke begeleiding gesproken: onze vaste consultant is goud waard. Hij komt hier na al die jaren nog steeds regelmatig over de vloer en kent de zaak door en door. Daardoor kan hij eventuele pijnpunten snel identificeren en een oplossing voorstellen. Het is erg handig dat we slechts één contactpersoon hebben die alles voor ons regelt.”

“We zijn echt opgetogen met onze keuze en bevelen Adsolut dan ook aan al onze sectorgenoten aan. Onze ervaring in één zin? Met Adsolut haal je een totaalpakket in huis dat een waaier aan mogelijkheden biedt, aan een transparante prijs en inclusief persoonlijke begeleiding.”

Lambrechts-Nicolaers
www.walibi.be
Wolters Kluwer (Adsolut)
www.wkbe.be/kmo

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels