IJzersterk team met neuzen in alle windrichtingen
Steven Bijnens & Johan Colpaert Altez Bouwgroep

IJzersterk team met neuzen in alle windrichtingen

Profiel - Altez Bouwgroep

Altez, allen tezamen. Van A tot Z. Of van Oost tot West. Daarmee omschrijven we het bouwbedrijf met vestigingen in Oudsbergen, Tielt en onze Franse zuiderburen, volledig. CEO Johan Colpaert en Steven Bijnens, bedrijfsleider Altez-Oost, leggen hun bouwkaarten op tafel. “Altez is een goede mix van teamwork, eigenheid en ambitie.”

De gevestigde bouwpartner is van veel markten thuis. Door de jaren heen groeide het bouwaanbod mee met de tendenzen van de markt. “We spitsen ons vooral toe op de hippische nichemarkt, de industriebouw én de agrarische markt, al doen we in die laatste sector steeds minder”, vertelt Johan Colpaert. “Die marktspreiding is een strategische zet. Binnenkort starten we in de Limburgse vestiging ook met de uitrol van een nieuwe tak: renovatie. Klanten die 20 jaar geleden bij ons aanklopten voor een bouw, maar ook nieuwe klanten, bieden we de kans om hun verouderde infrastructuur toekomstbestendig te maken. Zo maken we de cirkel, zoals altijd bij Altez, mooi rond.”

De rode draad van het bedrijf

Steven Bijnens is nog maar enkele maanden aan de slag bij het bouwbedrijf als hoofd van de Limburgse vestiging én people manager met de nodige ervaring. “In die korte tijd ervoer ik de positieve mentaliteit die in het DNA van het bedrijf zit gebakken. Iedereen wil hier altijd bijleren, waardoor het niveau omhoogschiet."

"Onze Limburgse poot realiseerde al heel wat mooie projecten, denk maar Snow Valley, de skipiste van Peer, en de internationaal gerenomeerde paardenkliniek Equitom in Lummen. Ook ontwikkelen we meer en meer bedrijfsparken, waarvan het BVI kmo-park in Genk in volle bouwfase zit. Allemaal klinkende namen en projecten die de uitdaging bieden die we elke dag zoeken. Altez Oost en West liggen dan wel in verschillende provincies met elk hun eigenheid, we trekken allemaal aan hetzelfde zeil.”

“Wat ons onderscheidt van bouwende concullega’s? De inhouse kennis, drive om bij te leren én onze eigen productielijnen in staal en beton”, zegt Johan Colpart. “Toen Altez onder de nieuwe naam in 2008 het licht zag, was dat onze sterkte en dat is het nog steeds. We faciliteren en begeleiden projecten van idee tot afwerking. Met eigen monteurs, een straffe equipe onderaannemers en een fantastisch team.”

Altez Academy

Om die projecten te realiseren, heeft een bedrijf natuurlijk goed werkvolk nodig. En dat is niet altijd even makkelijk te vinden. “Bijna elke sector ervaart soortgelijke uitdagingen op de arbeidsmarkt. Het aantrekken én behouden van competent werkvolk is lastig”, legt Steven Bijnens uit. “Maar binnen Altez zetten we echt in op onze medewerkers. Met de Altez Academy, een online platform waar élke medewerker op kan bijleren, proberen we boven andere bouwbedrijven uit te stijgen. Elke week publiceren we extra video’s die nieuwe technieken glashelder toelichten. De bouwmarkt staat nooit stil. Onze medewerkers leren bij, testen hun eigen kennis en krijgen, waar nodig, een individueel leertraject aangeboden. Anno 2022 moet je op die zaken inzetten om relevant te blijven.”

Toekomst in een Altez-jasje

De toekomstplannen reiken verder dan enkel de uitbouw van een nieuwe afdeling renovatie. “Met Altez-Oost willen we ook graag de Nederlandse markt opnieuw aanboren. Vroeger zaten we daar vooral met de agrarische bouw van stallen en machine- en voederopslag. Die werking schroeven we fors terug met meer focus op de industrie”, zegt Steven Bijnens. “Ook de Luxemburgse en Duitse markt vormen al jaren onderdeel van ons werkgebied en zullen we in de komende jaren verder uitbouwen.”

“Als je kijkt naar de industriegebouwen die we vroeger neerpootten en de constructies vandaag, dan opereren we in een klasse hoger”, gaat Johan Colpaert verder. “De bouwwereld is een onstabiele markt met veel bewegende factoren. Als bouwbedrijf gaan we er prat op om die uitdagingen met sterke Altez-troeven aan te pakken. Zo steken we onze wortels nog dieper in de grond.”

Altez-West
Szamotulystraat 5
8700 Tielt - België
T. 051 25 99 99

Altez-Oost
Weg op Bree 125
3670 Oudsbergen - België
T. 011 79 02 00

sales@altez.eu
www.altez.eu

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels