Ondernemen tegen de stroom in
Bart Vandersanden
& David Melard
Hovatec - Recy-Kab

Ondernemen tegen de stroom in

Testimonial - Hovatec - Recy-Kab

Het klikt tussen David Melard van Recy-Kab en Bart Vandersanden van Hovatec. Niet alleen komen de twee ondernemers uit dezelfde streek, ze komen ook professioneel bijzonder goed overeen. Bart klopt al sinds de start van Recy-Kab in 2016 aan bij David voor het recycleren van zijn koperafval en flexibele buizen. “Onze band is gebaseerd op respect en vertrouwen. Twee ingrediënten die voor mij onmisbaar zijn in partnerships”, vertelt Bart.

Recy-Kab zag het levenslicht door Davids frustraties in de sector. “Ik deed eigenlijk eerst wat Hovatec ook deed: alles wat met domotica en elektriciteit te maken heeft. Maar ik vond geen juiste partner om het afval van kabels te verwerken. Bij bestaande opkopers is de prijs vaak onrealistisch laag én moeten techniekers de materialen zelf wegbrengen. Ik wil mijn klanten daarin een stuk ontzorgen door het materiaal in containers op te komen halen. Ik doe nu eigenlijk waar ik zelf naar op zoek was in mijn vorige job (lacht).”

“De sector vraagt anno 2022 meer en meer duurzame processen”, pikt Bart in. Met Hovatec situeert hij zich, samen met zijn vennoot Bart Holsteen en twee vaste medewerkers Matthias en Bruno, vooral in de residentiële appartementsbouw. “Via via heb ik in mijn zoektocht naar recycleprocessen Recy-Kab leren kennen. Dat partnership heb ik niet meer losgelaten.”

Wisselwerking

David spreekt over Bart als een modelklant. “Heel vaak krijgen wij grote containers binnen met materiaal dat niet goed gesorteerd is. 

En dat is nochtans nadelig voor de klant. Hoe beter de kwaliteit van koper en materialen, hoe hoger de prijs. Het begint bij de bron. Bij Hovatec weet ik 100% zeker dat ik alles netjes binnenkrijg. Dat is gewoon fijn werken en zorgt voor een vertrouwensband.”

“Ook wij hebben bepaalde verwachtingen van partners waarmee we samenwerken”, zegt Bart. “Vooral de flexibiliteit van Recy-Kab is één van hun sterkste troeven. Dat wij dan ons afvalmateriaal voorsorteren — wat voor ons slechts een kleine aanpassing is — is een inspanning die we graag leveren. Voor wat, hoort wat.”

Vertrouwen op lange termijn

Leven en laten leven. Het is dé manier waarop beide ondernemers in het (werk)leven staan. “Wij zijn harde werkers”, zegt Bart. Dan wil je alleen maar samenwerken met partijen die er net zo over denken. Al mijn klantenrelaties zijn gebaseerd op vertrouwen. Maar ook het nodige respect. Zo werk je iets uit op langere termijn. Zoals we met Recy-Kab hebben.”

David knikt instemmend. “Als je je klanten correct behandelt, krijg je dat ook terug. Korte successen zijn leuk, maar daar haal je als ondernemer weinig uit.

Daarom investeer ik ook in die relaties: af en toe eens een babbeltje slaan, vragen hoe het met de mensen gaat … Dat is ook heel belangrijk als je klanten aan je wil binden.”

Hovatec
www.hovatec.be
Recy-Kab
www.recy-kab.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels