De kleren maken het bedrijf
Frank Helsen

De kleren maken het bedrijf

Helsen Fashion kleedt ook uw medewerkers

Ambitieus, soms eigenzinnig maar altijd modieus en trendgevoelig. Helsen Tailors kleedt al sedert jaar en dag bedrijfsleiders, politici, mensen uit de showbizzwereld en leden van het koningshuis. Daarnaast richt Helsen Tailors zijn pijlen op grote en middelgrote ondernemingen voor het kleden van verkoopsteams en medewerkers. “Because you never get a second chance to make a first impression.”

Helsen kreeg van bedrijfsleiders steeds vaker de vraag om de kledij voor medewerkers te verzorgen. “Alle medewerkers zijn het visitekaartje van een bedrijf. Ik hoef u dus niet te vertellen hoe belangrijk het is om klassevol gekleed te zijn. Of het nu om een pak gaat of een variatie richting ‘casual chique’ U krijgt immers geen tweede kans voor een eerste goede indruk”, vertelt zaakvoerder Frank Helsen. 

Corporate fashion program

Helsen Tailors speelde op deze vraag in met zijn ‘corporate fashion program.’ De kledingszaak staat bekend om zijn vermaarde vakkennis van ‘bespoke tailored’ pakken: een perfecte pasvorm, zorgvuldig geselecteerde stoffen van de beste kwaliteit en een uitstekende service. “Ook in ons corporate fashion program trekken we die filosofie door. We houden bovendien rekening met het logo en huisstijl van de klant, alles is dus volledig 'made to measure'. Een niet onbelangrijk pluspunt is dat u als bedrijfsleider dan ook uw persoonlijke ‘bedrijfs’-kledij kan opnemen in het bedrijfspakket”, beklemtoont Frank.

Van sales manager tot piloot

Het klantenbestand is heel divers. In opdracht van Mercedes en Smart verzorgen ze al enkele jaren de kledij van 120 mensen op het autosalon. Ook Groep Delorge deed een beroep op Helsen Tailors voor het kleden van hun salesteam. Voor ASL Private Jet Services ontwierpen ze dan weer kostuums voor de piloten en voor Grand Casino Viage kostuums voor de croupiers. Zopas klopte KBC bij hen aan voor kledij voor de medewerkers in de KBC open offices.

Olympische mode

Voor de Olympische Spelen in Londen nam het BOIC contact op met Helsen Tailors. “Wij ontwierpen de officiële kledij die alle Belgische olympiërs tijdens de openingsceremonie droegen”, blikt Frank terug. “Daarnaast ontwierpen we vrijetijdskleding die niet alleen voor de atleten bestemd was, maar die ook te koop was in alle JBC winkels.”

Helsen Fashion

Rode loper

Ook The Jackson 4 zijn trouwe klant bij Helsen Tailors. “We ontwierpen ongeveer 150 outfits voor hen, deels voor privégebruik, deels voor hun tournee van 2014. Op de rode loper in LA zien we ook altijd wel wat mensen met een creatie van ons. Daarnaast genieten we een goede reputatie in de internationale kunstwereld en filmindustrie.”

Award

In 2011 trok Helsen voor het eerst de kaart van meubeldesign. In samenwerking met Veldeman Bedding group ontwierpen ze een beddenlijn. Het was meteen een schot in de roos: op de Meubelbeurs Brussel mochten ze de award voor ‘Most Trendy Product’ in ontvangst nemen. De
beddenlijn is te koop in de concept store Rooms in Hasselt. 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels