Stijl schuilt in details
Freddy Baeten

Stijl schuilt in details

De Tips: een excellente scheerbeurt

Voor wie een drukke agenda en dito leven heeft, is een bezoek aan de kapper nog altijd even een moment van rust. Kristof Buelens heeft dat goed begrepen en met Solounge een totaalconcept neergezet om het kappersbezoek tot een echte beleving te maken. Inclusief een schouder- en nekmassage en met als mogelijke extra’s het bijwerken van de wenkbrauwen, een frisse scheerbeurt of een manicure voor de nagels. Pure verwennerij voor de zakenman/vrouw. De meesterkapper zet een aantal verzorgingstips op een rijtje. 

1. Ga voor het juiste kapsel

“Het is belangrijk dat een kapsel past bij de levensstijl en het beroep van de persoon in kwestie,” legt Kristof Buelens uit. “Een autohandelaar of immobiliënmakelaar die zijn haar stijl achterover kamt zal al vlug een barrière oproepen bij de koper. Dat is pure psychologie. In de zakelijke sfeer zijn echter heel veel kapsels mogelijk.”

2. Een baard is super hip 

“De laatste twee jaar is een baard echt enorm trendy. Het kan je een allesbepalende look geven. Veel supersterren geven het goede voorbeeld. Toch staan er nog te weinig mensen voor open. Het vraagt enkel wat tijd om regelmatig bij te werken en te trimmen, maar tenslotte moet je je anders ook bijna dagelijks scheren.” 

3. Vernieuw je kapsel regelmatig

“Het is belangrijk om regelmatig te vernieuwen, zelfs als je kapsel helemaal goed zit. Als kapper moet je de klant stimuleren en over die drempel helpen. Het ergste wat je kan overkomen is een klant die zelf zegt ‘Doe eens iets anders’. Dat is iemand die je bijna kwijt bent. Klanten kennen de mogelijkheden niet. Als kapper moet je zelf nieuwe elementen aanbrengen. Twee keer per jaar stellen we met ons team een aantal eigen kapsels samen. Duidelijke looks, een herkenbare stijl, maar toch telkens op maat van de klant.”

4. Zoek een kapper met de juiste sfeer

“Meer en meer mannen zoeken in de grote drukte een moment voor zichzelf. Solounge slaat bij ons letterlijk op ontspannen, relaxen, chillen. We werken alleen op afspraak, maken voldoende grote tijdsblokken vrij. De lounge-uitrusting, muziek en het glaasje champagne maken de ervaring compleet. Binnenkort voorzien we een aparte barberhoek, met een aangepaste stoel, een whiskybar en alle luxeproducten om je gelaatsverzorging perfect te onderhouden. Het moet uitnodigend zijn voor onze klanten om tussendoor even binnen te springen.” 

5. Laat je wenkbrauwen regelmatig bijwerken

Bij Solounge worden de wenkbrauwen geëpileerd met een touwtje. Een beetje pijnlijk maar erg efficiënt. “Niemand heeft twee dezelfde wenkbrauwen. De ene is wat hoger, breder, … de andere wat dunner. Door ze regelmatig te epileren kan je er een mooie symmetrie in brengen en komen bepaalde haartjes niet meer terug. Het geeft een verzorgde en mooie uitstraling die toch mannelijk blijft. Stijl schuilt in details.”

6. Scheer je volgens de regels van kunst

Niets zo heerlijk als een gladgeschoren kaak? De perfecte scheerbeurt verloopt volgens een aantal regels. 

 • Scheren doe je met een kwaliteitskwast en echte scheerzeep.
 • Gebruik bij voorkeur een mesje dat niet te groot is, zo kan je heel precies scheren.
 • Houd je huid steeds zo strak mogelijk met je vingers.
 • Warm de huid eerst op met een warme handdoek. Deze maakt de huid zacht en zet de poriën open. 
 • Zeep de eerste keer in met weinig water. Laat de zeep enkele minuten intrekken. Hoe meer je inzeept hoe zachter de haartjes worden.
 • De eerste scheerbeurt verloopt steeds met de richting van de haartjes mee om zoveel mogelijk weg te scheren.
 • Zeep een tweede keer in met wat meer water.
 • De tweede scheerbeurt gebeurt tegen de richting van de haartjes in. Zo kan je tot op een heel diep niveau de haartjes wegnemen met een heel glad resultaat als gevolg. 
 • Eindig met een goede aftershave, die de huid een fris en tintelend gevoel geeft.

Perfecte weekafsluiter


Freddy Baeten
Freddy Baeten
is mede-eigenaar en  directeur van Aamec. Het Genkse bedrijf is actief in de automatisatie van machines en installaties in de automotive sector, vooral voor de productie van benzinetanks. Het levert sleutel-op-de-deur oplossingen van engineering en ontwerp tot oplevering van een volledige productielijn bij de klant. 85% van de activiteiten zijn exportgericht met belangrijke klanten in Duitsland, Spanje en Engeland. 

Freddy neemt elke twee weken op het einde van de vrijdag plaats in één van de stoelen van Solounge. “Het is voor mij een symbolisch moment om de week af te sluiten. Je komt tot rust. Het geeft meteen een ontspannen gevoel om het weekend in te gaan. Begin
december had Kristof me een baardje aangepraat en dat beviel me prima. Thuis trim ik het elke drie dagen en hier laat ik het om de twee weken bijwerken. Het is een zalig gevoel om zo even helemaal verwend te worden.”

 

Top5 meest gelezen
  Top5 gedeelde artikels