Natuursteen als persoonlijkheid
Ronny & Prisca Knoops Kivi Natuursteen

Natuursteen als persoonlijkheid

bedrijfsprofiel

Kivi Natuursteen uit Bree is een jong en dynamisch natuursteenbedrijf met een rijke historiek. Het bedrijf bestaat al sinds de jaren 50, maar is in juli vorig jaar overgenomen door Ronny Knoops en zijn partner Prisca. Hun specialiteit? Perfect op maat gemaakte Belgische blauwe hardsteen. Of arduin, zo u wil.

De toepassingen voor hoogwaardige natuursteen zijn talloos. Kivi mikt op dorpels, trappen, vensterbanken, vloer- en wandtegels en zelfs grafstenen. De keuze om specifiek met arduin te werken, is een keuze voor Belgische kwaliteit, zo legt Prisca uit. “Het verschil met de concurrentie is dat wij met echte Belgische arduin werken die we gaan halen in een steengroeve in Henegouwen. Veel concurrenten durven ook wel eens arduin van een Chinees merk te gebruiken, maar dat doen wij liefst zo weinig mogelijk.”

Outlet Roermond

Arduin mag dan wel het paradepaardje zijn van Kivi Natuursteen, het bedrijf levert ook perfect op maat gemaakte andere materialen zoals graniet, marmer en composiet. Al deze bouwstoffen stralen, net als arduin, persoonlijkheid en klasse uit. “Voor al deze materialen kiezen we voor een goede kwaliteit en een sterke prijs. Particulieren mogen ons zeker contacteren, al mikken we meer op bedrijven. Ongeacht de grootorders”, vertelt Ronny Knoops. “Onze afzetmarkt bevindt zich in België, Nederland en Duitsland. Zo hebben we enkele knappe referenties met de Outlet in Roermond onder leiding van de vorige eigenaar en hebben we Quartz composiet gemaakt voor een horlogebedrijf in Zwitserland.”

Kivi Natuursteen heeft alle machines in eigen beheer voor de perfecte uitsnijding van arduin en andere natuursteen, ongeacht de vorm. “Wij beschikken over een CNC-machine, een computergestuurd toestel waar je je tekening op kan plaatsen waarna alles nauwkeurig wordt uitgefreesd”, legt Prisca uit.

Uitbreiding?

Sinds juli 2013 hebben Ronny en Prisca het bedrijf overgenomen van de oorspronkelijke stichters. Jong en onervaren is het duo allerminst. Prisca was voorheen al drie jaar administratief verantwoordelijke bij de vorige eigenaar Ingo Natuursteen, haar partner Ronny heeft al acht jaar ervaring op de teller in de steenkapperij. “Bovendien hebben we met de overname meer dan vijftig jaar ervaring en expertise meegekregen”, vult Prisca aan.

Ronny en Prisca zijn pas goed acht maanden aan de slag, maar het ondernemerskoppel smeedt al plannen voor een mogelijke uitbreiding in februari 2016. “Onze huidige toonzaal willen we graag uitbreiden en mogelijk veranderen we zelfs van locatie”, besluit Prisca.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels