Hotel met thuisgevoel
Jan Steensels Mussenburghof

Hotel met thuisgevoel

bedrijfsprofiel

Vlakbij de Zuid-Willemsvaart in Bree ligt het Mussenburghof, het tweesterrenhotel van Jan Steensels en zijn echtgenote Martine. Maar het is veel meer dan een hotel: Mussenburghof is ook de perfecte locatie voor productpresentaties, feesten en opleidingen. Daarnaast is het een goede uitvalsbasis voor zakenlui of bedrijven die een werf in de buurt hebben. 

Gastheer Jan omschrijft Mussenburghof als een uit de hand gelopen hobby. Hij werkte bij Ford, Martine was vroedvrouw. In 1995 startten ze een traiteurdienst in bijberoep. Ook vandaag vinden bedrijven en particulieren vlot hun weg naar Jan en Martine voor de catering van hun feesten en recepties. Daarvoor halen Jan en Martine het beste in huis van wat Limburg te bieden heeft. “We kiezen bewust voor streekproducten van goede kwaliteit. Onze gasten appreciëren dat en we merken dat ze terugkeren omdat het eten hier zo lekker is.” Ook op de drankenkaart staan bijna uitsluitend streekbieren en wijnen van domein Aldeneyck.

Van computeropleiding tot communiefeest

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Toen ze in 2001 de kans kregen om het Mussenburghof te kopen, hapte het koppel meteen toe. De 45 meter lange hoeve dateert uit 1895. “Er was flink wat renovatiewerk”, herinnert Jan zich. “Achteraan was het één grote bouwval.” Na een grondige restauratie richtten ze 15 comfortabele gastenkamers in, één feestzaal voor 40 personen en één voor 90 personen. Bovendien is er een overdekte buitenplaats voor nog eens 90 personen. “Zo bieden we een waaier aan mogelijkheden voor zowel bedrijven als particulieren. De ene dag geeft KBC of Belfius hier bijvoorbeeld een computeropleiding aan senioren, de dag erna vindt in diezelfde ruimte een communiefeest plaats. Onze traiteurdiensten zijn dus flink uitgebreid, we verzorgen nu zowel feesten en recepties in huis als buitenshuis.”

Bedrijfspakketten

Ook voor zakenlui en arbeiders met een werf in de buurt, is het Mussenburghof een goede optie. “Die mensen verblijven bij ons omdat het moet, niet om vakantie te houden. Daarom proberen we een huiselijke sfeer te scheppen en hen te verwennen met lekker eten. ’s Morgens voorzien we een stevig ontbijt en op aanvraag stellen we lunchpakketten samen. ’s Avonds bereiden we een driegangenmenu: soep of een voorgerecht, twee hoofdgerechten in buffetvorm en een dessert. Met onze speciale bedrijfstarieven vormen we dus een goed alternatief voor lange verplaatsingen die vaak gepaard gaan met files, stress en tijdverlies”, stelt Martine. Tot slot heeft Mussenburghof een uitstekende reputatie wat fiets- en ruitertoerisme betreft.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels