Nicole Janssen

Stercke vrouwen

Nicole Janssen begon in februari 1999 als zelfstandig immobiliën- en verzekeringsmakelaar in Maaseik. De corebusiness is altijd residentieel vastgoed geweest. De Maasregio is sterk gericht op gemoedelijk en landelijk wonen. Haar verzekeringsportefeuille bestaat uit een groep vaste klanten die Nicole 15 jaar trouw zijn gebleven. 

Trots?

Ik ben trots op ons vrouwelijk team: we vullen
mekaar met z'n vieren perfect aan. Ik ben echt vanaf nul
begonnen, op mijn eentje, en heb dus geen familiebedrijf ofzo overgenomen. Na een jaar heb ik een werknemer in dienst genomen, zij werkt nu nog steeds hier. Het jaar nadien kwam de volgende, en in 2013 volgde de derde werkneemster. Toevallig allemaal vrouwen! 

Geef je 100%, je kan niet parttime zelfstandig zijn.

De jongste is 23, en iedereen brengt nieuwe ideeën mee. Onze klanten zijn erg trouw, en we werken ook bijzonder stipt en precies. Toen ik begon in 1999, kreeg ik appartementen van Residentie de Ulmus. Toen kostten die tussen de 450.000 euro en 750.000 euro. De verkoop liep als een trein. Ik ben kunnen beginnen in een goeie doelgroep, en onze eerste klanten verwijzen nog altijd door naar ons als familie of vrienden hun huis willen verkopen. Bij de meeste immokantoren is inkopen van huizen zeer moeilijk, maar bij ons dus niet. 

Nicole Janssen

Visie?

Trouw is hét codewoord. We hebben een zeer persoonlijke aanpak. Ik heb altijd zelf contact met mijn klanten, en zit tussen mijn werknemers. Alle klanten krijgen me te zien. De mensen vinden dat ook heel belangrijk. Een onroerend goed is voor de meesten namelijk het belangrijkste dat ze ooit zullen kopen of verkopen in hun leven. Daar hebben onze klanten een heel leven voor gewerkt, en ze willen dus dat wij dat levenswerk met de nodige aandacht, zorg en precisie behandelen. Als we met een koper gaan kijken, dan blijven we ons mee inleven, ook al komen we er de tiende keer.

Hoe maken vrouwen het verschil?

Ik heb een volledig vrouwelijk team, zeer flexibel, stipt en correct. We krijgen heel veel complimentjes van klanten. Niks is te veel. Vaak vragen onze klanten ook interieurtips, want dat hoort ook bij vastgoed! Een vrouw heeft veel meer kleurenpixels in haar ogen, dus daar hebben we een lichte voorsprong op de mannen (lacht). Als ik een bezichtiging doe, dan probeer ik me altijd in te beelden: wat zou ik kunnen doen met deze kamer, hoe zou ik die inrichten of veranderen als ik dit huis zou kopen? Zo blijft elke bezichting voor onszelf ook nog spannend. Trouwens, de drie vrouwen die bij mij werken hebben het niet de hele dag over kindjes en pampers. Ze zijn heel erg betrokken en gemotiveerd. Ze zitten allen in een andere fase van hun leven, hebben elk hun kwaliteiten en zo vormen we een sterck team.

Tips

Als je als vrouw zelfstandig wil ondernemen, geef je dan 100%. Twijfel niet om er aan te beginnen. Maar weet dat je onmogelijk parttime zelfstandig kan zijn: het is doorbijten. Ik geef ook grif toe dat ik het iets makkelijker heb omdat ik geen kinderen heb. Anders moet je zorgen voor een goede organisatie.

Bij STERCK. geloven we rotsvast in ondernemers. Mensen die hun nek durven uitsteken, innoveren, grenzen opzoeken en verleggen. Die met branie en kunde grootse ideeën werkelijkheid laten worden. Daar zitten natuurlijk heel wat stercke vrouwen tussen die hun – euh – mannetje goed kunnen staan. En dat verdient ons respect. En deze pagina.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels