Accountancy en boekhouding tot in de puntjes

bedrijfsprofiel

U wil een accurate boekhouding en een onberispelijke administratie om tot een rendabele bedrijfsvoering te komen? Dat bent u bij Veracc - Verenigde Accountants - in Bree aan het juiste adres.

Achter de deur van het knappe herenhuis in de Kloosterpoort is een 13-koppig team dagelijks in de weer om de fiscaliteit, accountancy en boekhouding van meer dan 750 klanten - van kleine eenmanszaken tot middelgrote vennootschappen - tot in de puntjes te verzorgen. Aan de leiding daarvan staat Raf Meuwis, sinds eind 2009 de enige eigenaar en aandeelhouder van Veracc.

“Onze mensen zijn onderverdeeld in drie teams, die telkens onder de leiding van een teamverantwoordelijke staan”, legt Meuwis uit. “Zij sturen hun team aan en verzorgen de dossiers. Zelf hou ik overkoepelend alles in het oog, coördineer ik waar nodig en sta ik in voor de dagdagelijkse leiding. Naast contacten en besprekingen met de klanten, doe ik juridische akten, splitsingen en oprichtingen. Adviesverlening is ook een belangrijk onderdeel.”

Adviesverlening dus, maar ook een startersservice voor eenmanszaken en middelgrote vennootschappen, inschrijvingsformaliteiten, overnames, … Voor al deze zaken hamert Verracc op een persoonlijke begeleiding en een snelle en accurate afhandeling van elk dossier. “Met onze dienstverlening willen wij inspelen op actuele thema’s”, vertelt Meuwis. “Persoonlijk vind ik dit een zeer belangrijk gegeven. Ik zit dan ook dagelijks met onze klanten samen.”

Landbouwcliënteel

Naast alle bovengaande materies specialiseert Veracc zich inzake land- en tuinbouw. Vooraleer Meuwis zich eind 2009 inkocht bij Verrac, had hij in een vorig professioneel leven dertien jaar achter de rug met een specialisatie inzake land- en tuinbouw. “Daarom is enkele jaren geleden DLV Accountants in het leven geroepen, een organisatie met een dertiental accountantkantoren over heel België. DLV richt zich op de dienstverlening ‘landbouwcliënteel’, dit omdat het een heel specifieke materie is.”

Veracc mag mee uit die vijver vissen. “Tussen Veracc en DLV is er een samenwerkingsverband. Zo heeft DLV een centrale studiedienst waarop wij beroep kunnen doen voor specifieke dienstverlening naar landbouwcliënteel toe. Zo zijn wij op de hoogte van de verregaande milieureglementering.”

De wereld van de boekhouding is vergankelijk en evolueert snel. Om up-to-date te blijven, motiveert Meuwis zijn personeel om zowel interne als externe opleidingen te volgen. “Elke medewerker wordt gescreend om bij ons aan de slag te gaan. Met de nodige interne opvolging en het belang van externe bijscholing, streven wij naar een optimale dienstverlening van zowel bestaand als nieuw cliënteel”, besluit Meuwis.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels