Gedreven door vastgoed
Steven Jansen Jansen Real Estate

Gedreven door vastgoed

bedrijfsprofiel

Jansen Real Estate is zo veel meer dan een zoveelste makelaar in de rij. De familie Jansen ontwikkelt en verkoopt al ruim 25 jaar residentieel vastgoed en kent de vastgoedmarkt dan ook als haar broekzak. De sleutel tot het succes? Een professioneel en gemotiveerd team met een flinke dosis knowhow en oog voor detail.

De derde generatie is inmiddels aan zet. Steven Jansen staat vandaag niet enkel aan het roer als CEO van Jansen Development, maar leidt ook het makelaarskantoor Jansen Real Estate. Jansen Development zoekt als projectontwikkelaar naar braakliggende of verouderde locaties om deze vervolgens te (her)ontwikkelen en op te waarderen. Er worden woningen, appartementen, zorgwoningen en retail ontwikkeld waarbij de strategische ligging en de maatschappelijke meerwaarde van een project als handelsmerk door de firma worden gedragen. De opzet is duidelijk: een omgeving creëren tot een doordachte, duurzame en moderne woon- of werkplek. 

Afhankelijk van de schaalgrootte en ligging van de ontwikkeling wordt er vanuit Jansen Development samengewerkt met Building Group Jansen waar zus Nadia Jansen CEO is. 

Concreet is dit nu het geval voor het ambitieuze nieuwbouwproject oHase te Hasselt. “Dat is een prima voorbeeld van de ideale synergie”, zegt Steven Jansen. “We ontwikkelen oHase met Jansen Development en zullen bouwen met Building Group Jansen. We zijn als bouwteam nu al zo’n drie jaar met het project bezig en het grootste voordeel is dat niet enkel de ontwikkelaar, maar ook de aannemer van het begin zijn kennis kan inbrengen bij de gesprekken met de architecten (a2o architecten), de stad Hasselt, stabiliteitsingenieurs, landschapsarchitect, enzovoort.”

Wonen aan het Albertkanaal

oHase is gelegen aan de Handelskaai en Canadastraat en ligt op een unieke locatie in Hasselt. “Het is één van de zeldzame woonzones naast het Albertkanaal en ligt op wandelafstand van het stadscentrum. Door deze bijzondere ligging kregen we de kans om achter de bestaande bebouwing een nieuwe woonomgeving te creëren met een eigen karakter. Kortom een oase van groen, water en rust.” Dit ambitieus nieuwbouwproject bevat in totaal 78 wooneenheden en een kinderdagverblijf. “Het project voorziet enkele kleinschalige woonclusters en bevat een gezonde en gevarieerde mix van woningen aan het water, parkappartementen en –penthouses en parkwoningen.” “Omdat er een grote ondergrondse parkeerkelder wordt voorzien, én de ontsluiting verloopt via één toegang naar de Canadastraat, zal de omgeving rondom de woningen en appartementen zo goed als autovrij blijven”, toont Steven Jansen. “Centraal is een groot groen plein, hier en daar plaatsen we overdekte fietsenstallingen en speciaal voor de bezoekers leggen we parkeerpockets aan. Noem het gerust een ruimtelijke, verkeersvrije woonsite vlakbij het stadscentrum.”

De verkoop van het project oHase start op zaterdag 28 en zondag 29 juni. “We maken er een feestelijke lancering van op de site zelf”, legt Steven uit.

Residentieel vastgoed

Met Jansen Development ontwikkelt Steven Jansen en zijn team middelgrote en grote residentiele projecten. Volledig zelfstandig zorgt de coöperatieve vennootschap Jansen Real Estate als vastgoedkantoor voor de verkoop en verhuur van deze nieuwbouw projecten. Het team, bestaande uit erkende BIV makelaars, is dagdagelijks actief op de vastgoedmarkt en kan de particulier bijstaan op het vlak van de verkoop van een huidige woning, advies omtrent successie, of kan het instaan voor het beheer van een verhuurd patrimonium.

Bedrijfsvastgoed

Ook in het bedrijfsvastgoed is Jansen Real Estate een sterke speler. Vennoot Jorn Martens is binnen onze firma de specialist ter zake. Elke dag begeeft hij zich op het terrein bij bedrijven die wensen uit te breiden of oppervlaktes wensen af te stoten. Advies op maat en kwaliteitsvolle begeleiding in het zoeken naar oplossingen van bedrijfshuisvesting en bedrijfsinvesteringen is hierbij de regel. Jansen Real Estate heeft de ervaring en knowhow in huis om de klant met raad en daad bij te staan.” 

Kruisbestuiving

De voornaamste troef binnen de groep Jansen is de aanwezigheid van verschillende disciplines en knowhow onder één dak. “Dankzij de kruisbestuiving van Jansen Real Estate, Jansen Development en Building Group Jansen hebben we een onuitputtelijke bron van kennis en ervaring. We kennen de markt, maar ook de materialen en de bouwkosten, waardoor we beter advies kunnen geven en we de juiste inschattingen kunnen maken."

Trends en uitdagingen

Verstedelijking. Vergrijzing. Er is duidelijk wat op til in de vastgoed-
sector. Het landschap versnippert, bouwgronden worden alsmaar kleiner en ook de noden van de jonge en oudere generatie wijzigen drastisch. “We staan voor een grote uitdaging in Vlaanderen”, zegt Steven Jansen. “De densiteit verhoogt en de bevolking vergrijst waardoor we volop moeten brainstormen over alternatieve woonvormen. Zullen we vaker in de hoogte gaan bouwen om zo toch nog wat groen te kunnen behouden? Uit een recente studie blijkt immers dat we drie planeten zouden nodig hebben als iedereen zou wonen zoals in Vlaanderen. Dat is toch stof om over na te denken.”

De grote verhuis

Vanaf eind oktober verhuist Jansen Real Estate en Jansen Development naar een centrale ligging in de provincie. “Ons kantoor verhuist van Opglabbeek naar Zonhoven. We hebben een mooi bedrijfsgebouw gevonden met flink wat mogelijkheden en een goede zichtbaarheid. Van hieruit kunnen we de hele provincie Limburg bedienen. Een aantal afdelingen van Building Group Jansen verhuizen ook mee zodat we nog meer ervaring en kennis onder één dak kunnen stoppen”, onthult Steven Jansen. “Verder voorzien we in het gebouw kleinere en grotere vergaderzalen die per dagdeel extern ter beschikking gesteld kunnen worden voor opleidingen, meetings en recepties.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels