Blindelings vertrouwen
Jacques Van Autryve
& Christophe Maes
Sogima NV - Messiaen NV

Blindelings vertrouwen

Testimonial - Sogima NV - Messiaen NV

Warmte, wederzijds respect en een passie voor kwaliteit: het was er allemaal meteen toen Christophe Maes en Jacques Van Autryve elkaar voor het eerst ontmoetten. Het leidde tot een innige vriendschap en de realisatie van acht knappe kmo-units langs de Industrieweg in Gent, integraal en kwalitatief verzorgd door Messiaen nv.

Jacques Van Autryve stamt uit een familie van aannemers. Na de onteigening van de eigen site zocht en vond zijn vader langs de pas aangelegde Industrieweg vijf hectare weidegrond, die hij kon aankopen. “Na het overlijden van mijn vader liet ik een ontsluitingsweg aanleggen en verdeelde ik de grond in verschillende percelen, om die ter beschikking te stellen aan geïnteresseerde ondernemers.”

Nieuw bedrijfsgebouw

In 2014 zocht Christophe Maes een nieuwe locatie voor Messiaen nv, het Gentse aannemingsbedrijf dat ook klantenbegeleiding, logistieke ondersteuning en bouwtechnisch onderhoud verzorgt. “Zo kwam ik via via in contact met Jacques”, vertelt Christophe Maes. “Na een warm onthaal en een goed gesprek werd snel duidelijk dat we op dezelfde golflengte zaten. Wij mochten op zijn grond een nieuw bedrijfsgebouw neerzetten en dat later kopen.”

De hechte vriendschapsband resulteerde nadien in een erg constructieve samenwerking. “Ik stelde Jacques voor om op een deel van zijn grond, gelegen achter onze vestiging, acht kmo-units te bouwen op een oppervlakte van 9600 m2”, vervolgt Christophe Maes. “In de eerste fase, die in 2020 werd afgerond, wilden we vooral de markt triggeren. Dat bleek een schot in de roos, want we kregen een resem kandidaturen binnen.”

Strategische locatie

Bij de selectie ging Messiaen nv vooral op zoek naar huurders die kwaliteit kunnen waarderen. “Hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid zijn waarden die prioritair zijn voor mij en waarmee Messiaen nv zich telkens weer bewijst”, aldus Jacques. “Om het projectrendement veilig te stellen, was het volgens Christophe van primordiaal belang om te kiezen voor solide bedrijven die al een sterke reputatie hadden opgebouwd en die op zoek waren naar een hoogwaardige kantoor-loodscombinatie om vanuit een strategische locatie hun activiteiten verder te ontwikkelen. Farmaceutische bedrijven en een groothandel in bouwbeslag tekenden graag in op het aanbod. Het doet ons ook plezier dat ze de infrastructuur netjes onderhouden. Het is absoluut de verdienste van Messiaen nv en Christophe Maes dat alle puzzelstukjes perfect in elkaar pasten.”

Intussen is de ruwbouw van de tweede fase opgestart. “De ambitie is om de vier nieuwe units tegen april 2022 te kunnen opleveren”, aldus Christophe Maes. “Nu al hebben verschillende bedrijven geïnformeerd, maar we zullen opnieuw in eer en geweten kiezen wie kan huren. Het spreekt voor zich dat we Jacques daarbij graag weer ondersteunen met gericht advies. Daarnaast blijft het uiteraard onze missie om ook bij deze tweede fase in te staan voor gegarandeerde kwaliteit en transparante communicatie, om Jacques zoveel mogelijk te ontzorgen.”

“Het betekent voor mij enorm veel dat Messiaen nv me in alle openheid zo goed begeleidt van A tot Z”, vervolgt Jacques Van Autryve. “In het verleden hebben bepaalde andere partijen mijn vertrouwen geschaad, misbruik makend van mijn invaliditeit wat ervoor zorgde dat ik de werf zelf niet grondig kon inspecteren. Messiaen nv verzorgt de werken volgens de regels van de kunst en legt ook bij de zorgvuldig geselecteerde onderaannemers de lat hoog, via een strikte coördinatie en controle op de werf. Christophe is mijn verlengstuk op de werf en stuurt constant bij waar nodig. Daardoor kan ik op beide oren slapen en blindelings vertrouwen dat ook de volgende vier kmo-units een schoolvoorbeeld zullen zijn van kwaliteit, een goed binnenklimaat, een knappe buitenaanleg rond de gebouwen en alle ecologische voorzieningen die onder meer gericht zijn op een optimale aanwending van de huidige kwaliteitsnormen.”

Messiaen nv
www.messiaen.pro

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels