Gemakkelijk vergroenen
Nathalie De Smet Rena Plus

Gemakkelijk vergroenen

Profiel - Rena Plus

Rena Plus Solar & Charge is dé referentie op vlak van zonnepanelen, batterijen en laadoplossingen voor elektrische wagens. Vorig jaar verhuisde zaakvoerster Nathalie De Smet haar zaak naar Sint-Niklaas, waar klanten terechtkunnen in een ruime toonzaal. “Wij begeleiden particulieren, kmo’s en bouwpromotoren met hun vergroeningsstrategie en zorgen ervoor dat zij helemaal ontzorgd worden.”

‘We moeten vergroenen.’ Het is een zin die we steeds vaker horen. Maar hoe begin je eraan? En wat met de afschaffing van de terugtellende meter? Het is een problematiek die zowel aan de keukentafel als op het werk besproken wordt. Rena Plus Solar & Charge biedt antwoorden op die vragen, ondersteunt haar klanten bij die vergroening en houdt rekening met hun behoeften.

“Wij willen een stapje verder gaan, waar anderen stoppen. Wij maken een analyse, luisteren naar de klanten en bekijken het verbruik. Nadien stellen we verschillende oplossingen voor en gaan we over tot de installatie. Ook zorgen we ervoor dat alle administratie correct afgehandeld wordt. De klant moet eigenlijk zelf niets doen.”

Laadpalen

Vandaag zijn er heel wat subsidies die moeten aanzetten tot vergroening en dat merken ze bij Rena Plus Solar & Charge. Niet alleen bij de aanvraag voor de installatie van zonnepanelen maar ook voor laadpalen. Zo krijgen kmo’s een fiscaal voordeel als zij laadpalen installeren.

“De vraag naar laadpalen is sinds begin dit jaar sterk gestegen. Maar wanneer je laadpalen installeert, weet je dat je verbruik zal stijgen. Daarom maken wij ook altijd de berekening hoe je dat verbruik kan opvangen met zonnepanelen. Op die manier kunnen wij een totaalpakket aanbieden, eventueel nog uitgebreid met batterijen voor energieopslag.”

Particulieren behoren ook tot de klanten. “Vandaag bestaan er heel wat slimme oplossingen waarbij een laadpaal zelfs rekening houdt met het beschikbare vermogen binnen het gezin. De slimme laadpaal weet ook wanneer het ideaal is om elektriciteit te onttrekken en te gebruiken voor het laden van de wagen. Sinds de afschaffing van de terugdraaiende teller is dit de beste manier om een laadpaal en zonnepanelen in te zetten, al dan niet gekoppeld aan een batterij.”

Bouwpromotoren

Dankzij snelle en gedetailleerde offertes weet elke klant ook waar hij of zij voor staat. Daar maken vooral bouwpromotoren handig gebruik van. “De wetgeving verandert soms zo snel dat je een expert moet zijn op dit vlak. Wij ontlasten bouwpromotoren door de vragen die ze krijgen van hun klanten, voor hen te beantwoorden. Door onze kennis kunnen bouwpromotoren zelfs nog een meerverkoop realiseren.”

Rena Plus Solar & Charge
Europark-Noord 5
9100 Sint-Niklaas
T. +32 3 789 38 09
info@renaplus.be
www.renaplus.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels