Onafhankelijk expert in lekdetectie en beheer van platte daken
Fréderik Belin Coverto

Onafhankelijk expert in lekdetectie en beheer van platte daken

Profiel - Coverto

Hebt u een lekkend dak en wil u snel en gericht ingrijpen? Hebt u panden op het oog, maar wil u zeker zijn van de toestand van het plat dak voor u tot aankoop overgaat? Of wil u uw patrimonium beschermen door een regelmatige visuele inspectie van de daken om schade te vermijden en slijtage tijdig op te sporen? Coverto staat klaar voor uw gebouw(en).

Als projectleider bij een gekende industriebouwer stelde Fréderik Belin vast dat platte daken vaak van slechte kwaliteit zijn. Zijn interesse was gewekt. Om meer te leren over daken – en met de missie om het beter te doen – ging Fréderik vervolgens aan de slag bij een dakwerker. Winstmarges haalden daar vaak de bovenhand op de kwaliteit van het dak. “Daarom besliste ik naar de niet-uitvoerende kant over te stappen, waar de belangen van de eindklant, de eigenaar van het pand, centraal staan.”

Bij Coverto kan u terecht voor alle inspecties van uw dak. Preventief of bij specifieke problemen. Voor eventuele herstellingen of aanpassingswerken contacteert u vervolgens een andere partij. “Een heel bewuste keuze”, duidt Fréderik de strikte scheiding tussen hun inspectiewerken en de eigenlijke dakwerken. “Ons werk stopt na de inspectie of detectie. We gaan dus ook geen dingen anders interpreteren omdat het ons goed uitkomt voor extra werk nadien.” Een onafhankelijkheidsgarantie die kan tellen.

Mee met de laatste technieken

Als er water van bovenaf binnenloopt in een gebouw, komt Coverto langs voor een lekdetectie. Daarnaast is vooral het preventief testen van dakdichting aan een opmars bezig. Vooral wie bijvoorbeeld een groendak, parkeerdak of dakterras installeert, wil vooraf zeker zijn dat er geen lekken zijn in het plat dak om grote kosten achteraf te voorkomen. Als derde pijler zijn er de visuele inspecties van Coverto. Die nemen de vorm aan van een check na plaatsing van het dak of brengen het patrimonium aan daken in kaart voor een onderneming. Voor de aankoop om een correcte prijs te bedingen of om een renovatiebudget over meerdere jaren accuraat op te stellen bijvoorbeeld. Tot slot kan Fréderik ondersteuning bieden tijdens gerechtsexpertises en zelfs aangesteld worden als gerechtsexpert.

Coverto volgt nieuwigheden in de sector op de voet. “Als enige in Europa hebben we een toestel om epdm te testen”, illustreert Fréderik. “We geloven ook sterk in ELD-testen. Hiervoor verdelen we een speciaal doek dat preventieve waterdichtheidstesten mogelijk maakt op bijna elke dakopbouw. Dat maakt lektesten later veel sneller en eenvoudiger. Voor gebouwen zoals datacenters, waar waterinfiltratie grote gevolgen kan hebben, is dat een absolute meerwaarde. We blijven groeien, voor en met onze klanten.”

Coverto
Industriezone 28B
9770 Kruisem
T. 09 391 32 36
info@coverto.be
www.coverto.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels