Stabiele partner in woelige tijden
Wouter, Hans,
Danny & Soetkin
VDP Klima Services

Stabiele partner in woelige tijden

Profiel - VDP Klima Services

Sinds 2016 leveren Wouter en Soetkin Van Der Poten met VDP Klima Services totaaloplossingen voor klimatisering, ventilatie, proceskoeling en meer. “We plaatsen onze installaties zoals we dat bij onszelf zouden doen en we gaan voor niets minder dan de best mogelijke oplossing voor elke klant, of dat nu een particulier of een multinational is. Dat is de manier waarop wij als kleine speler steeds opnieuw het verschil maken”, aldus Wouter Van Der Poten.

Met deze aanpak heeft het Dendermondse bedrijf de wind in de zeilen. Vorig jaar breidde het team nog uit met twee ervaren techniekers. Vandaag staan er nog plannen op til én zoekt VDP Klima Services naar twee tot vier extra techniekers. 

“We willen natuurlijk blijven groeien”, zegt Wouter Van Der Poten. “En we doen dat ook. De coronacrisis is allesbehalve terug te zien in onze cijfers. Daarom willen we op korte termijn één tot twee nieuwe installatieploegen de baan op sturen. Tegelijk willen we geen mastodont worden. Mijn vroegere ervaring bij een grote speler leerde me het belang van een degelijke opvolging. Zo kunnen we de kwaliteit waarvoor we gekend zijn blijven garanderen.”

Snel schakelen

Ondanks deze goede vooruitzichten kende VDP Klima Services, net als alle andere bedrijven in de bouwsector, woelige tijden. Dan profiteer je als klein, wendbaar bedrijf van de kracht van je team waarin iedereen meteen meedenkt om langs obstakels te navigeren.

“Er zijn verschillende factoren die het afgelopen jaar tot grote veranderingen op de markt geleid hebben. In de eerste plaats is er natuurlijk de coronacrisis. Bij sommige klanten viel de bedrijvigheid helemaal stil. Anderen kenden net een succesjaar, en daar profiteer je rechtstreeks of onrechtstreeks wel van mee. Denk bijvoorbeeld aan een papierproducent die recent investeerde in proceskoeling. Door de grote vraag verdiende deze investering zich op zes maanden tijd terug.” 

Koele zomer 

Een andere factor is het weer. Waar 2020 een ongezien warm jaar was, is dit jaar op zijn zachtst gezegd druilerig. Volgens Wouter Van Der Poten heeft dat vooral een impact op de vraag bij particulieren. 

“Vorig jaar kregen we bijzonder veel aanvragen van particulieren, tot in november zelfs. Vandaag ligt die vraag bijna helemaal stil. De mensen die toch nog bij ons aankloppen, kunnen we snel helpen, want deze klanten kunnen we gemakkelijk tussen onze grotere werven inplannen.

Investeren

Wij zien nu al een schaarste op de markt en tegelijk stijgen de prijzen van alle materialen tegen een hallucinant tempo. Men verwacht dat dit nog een half jaar tot negen maanden zal aanhouden. Om ons daartegen te beschermen en onze klanten te kunnen blijven bedienen, hebben wij een aanzienlijke stock aangelegd. Mijn advies aan bedrijven of mensen die overwegen om te investeren in klimatisering en koeling? Doe het vandaag, morgen zijn de materialen misschien moeilijker beschikbaar en bestaat de kans dat je meer betaalt.”

VDP Klima Services
Rosstraat 225/3
9200 Dendermonde
M. 0494 44 67 85
info@vdp-klimaservices.be
www.vdp-klimaservices.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels