Welke fiscale optimalisaties zijn nog mogelijk dit jaar?
Kevin Vancauwenberghe Fiscocount

Welke fiscale optimalisaties zijn nog mogelijk dit jaar?

Vraag & Antwoord - Fiscocount

De huidige investeringsaftrek bedraagt wegens de coronacrisis nog steeds 25%, zowel voor vennootschappen als eenmanszaken. Het is dus in elk geval interessant om te investeren in nieuwe beroepsmatige activa om zo van een mooie belastingbesparing te kunnen genieten. De investeringsaftrek wil immers zeggen dat u 25% van het investeringsbedrag bijkomend als kost mag aftrekken. 

Zijn er nog andere mogelijkheden?

U kan eventueel opteren om een backservice in de IPT-verzekering te storten. Deze bijdrage is eveneens 100% fiscaal aftrekbaar waardoor u toch het resultaat van het boekjaar nog richting kan geven. Alles hangt natuurlijk af van de bezoldiging die u geniet vanuit de vennootschap.

Is dit eveneens voor eenmanszaken van toepassing?

Neen, eenmanszaken kunnen niet genieten van zo’n verzekering. Bij een eenmanszaak is het vooral belangrijk dat u ervoor zorgt dat u meteen de juiste sociale bijdrage stort. Deze bijdrage is eveneens 100% fiscaal aftrekbaar en zorgt ervoor dat u binnen drie jaar geen bijkomende (onverwachte) afrekening ontvangt. Daarnaast is het zeker ook interessant om met uw verzekeraar af te stemmen of de VAPZ-bijdrage al geoptimaliseerd is. Een correcte VAPZ-bijdrage is eveneens volledig fiscaal aftrekbaar. Zo spaart u onmiddellijk ook voor een bijkomend pensioen.

Kan ik hiervoor bij Fiscocount terecht?

Wij zorgen ervoor dat u, als klant, uw resultaten al tijdens het boekjaar ontvangt en niet nadien, als het te laat is. Dit heeft als voordeel dat we al tijdens het boekjaar de resultaten kunnen sturen en niet hoeven te wachten tot het einde van het boekjaar om te optimaliseren.

Deze expertise werd aangeboden door  Fiscocount

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels