Op de vierde verdieping van de Hippodroom in Waregem neemt chef David Selen zijn gasten mee op een culinaire trip. In zijn restaurant, met de toepasselijke naam L’improviste, bepaalt de inspiratie van het moment wat er op het bord verschijnt. Geen vaste kaart, alleen pure improvisatie. Met unieke formules en verrassende smaakcombinaties prikkelt de chef keer op keer de zintuigen.
De passie voor gastronomie kreeg David Selen met de paplepel mee. Van jongs af was hij kind aan huis in het restaurant van zijn moeder en tante. Op zijn vijftiende zette hij zijn eerste stappen in de professionele keuken. Hij roerde mee in de potten van sterrenrestaurants, waar hij opklom tot souschef. “Een eigen zaak was altijd de ambitie. De vrijheid om mijn eigen menu’s samen te stellen en mijn creativiteit te laten spreken, prikkelde mij”, vertelt David. Die ambitie resulteerde in L’improviste, dat hij inmiddels al zestien jaar runt.
Improvisatie als handelsmerk
Wie bij David Selen aanschuift, weet nooit hoe zijn bord er zal uitzien. Er is geen vaste menukaart. Gasten kiezen het aantal gangen, variërend van drie tot zes, en geven zich dan over aan de creativiteit van de chef. Die laat zich vooral leiden door seizoensproducten. “Het bord ontstaat pas wanneer de bestelling binnenkomt. Vaak ben ik even benieuwd naar het eindresultaat als de gast”, glimlacht David. “Uiteraard hou ik rekening met allergieën en voorkeuren, maar verder maak ik de culinaire keuzes.”
Een culinaire totaalbeleving
Samen met zijn team legt David Selen de lat hoog. “Elke service moet tot in de details kloppen, van het aperitief tot het dessert”, vertelt David. “Het is mijn missie om gasten een unieke culinaire beleving te bezorgen waarin ze zich overgeven aan het moment.” Foodpairing vormt een essentieel onderdeel van deze beleving. De chef selecteert zelf de dranken zodat alle smaken maximaal tot hun recht komen.
Ook de unieke locatie draagt bij aan deze totaalbeleving. Het restaurant bevindt zich op de vierde verdieping van de Hippodroom in Waregem, de thuisbasis van gerenommeerde paardenrennen zoals Waregem Koerse. Met een panoramisch uitzicht op de renbaan ontsnapt u even aan de alledaagse drukte.
Unieke formules op maat
Naast het improvisatiemenu biedt David Selen ook seizoensgebonden menu’s aan, zoals het kreeften- of truffelmenu. Daarnaast kan u elke eerste zondag van de maand aanschuiven bij de brunch. Voor bedrijven voorziet David Selen dan weer unieke formules op maat. Denk aan zakenlunches, teambuildings, exclusieve diners of culinaire evenementen. Alles wordt afgestemd op de wensen van de klant.
David Selen – L’improviste
Holstraat 95
8790 Waregem
T. 0472 10 31 31