Knelpuntvacatures invullen?
Davy Derammelaere Tecjobz

Knelpuntvacatures invullen?

Vraag & Antwoord - Tecjobz

Het rekruteren van geschikt personeel kan veel tijd en dus veel geld kosten, zeker als het gaat om specifieke technische en logistieke profielen, die een welomlijnde opleiding en/of ervaring vereisen. Onnodig te zeggen dat het voor bedrijfsleiders, zaakvoerders of personeelsdiensten in deze coronatijden een efficiënte en zelfs strategische zet is om de selectie en screening van de kandidaten voor deze knelpuntenvacatures over te laten aan een gespecialiseerd kantoor.

De markt schreeuwt meer dan ooit om gerespecteerde rekruteringspartners, die weten waarvoor ze gaan en staan. Een specifieke strategie is tegenwoordig nodig bij de succesvolle aanwerving van personeel in nichemarkten.

Het is zaak dat bedrijven beroep doen op recruiters die perfect weten wat er leeft in deze bedrijfstakken. Zelf deel uitgemaakt hebben van de branche(s) zorgt sowieso voor een meerwaarde. Dankzij de verregaande interesse en ervaring heeft een gespecialiseerd kantoor een grotere kennis van het effectieve werkveld en de markt.

Welke factoren zijn cruciaal bij het selectieproces?

Een niet-generalistisch uitzendkantoor moet zich een precies beeld kunnen vormen van de gewenste profielen, zodat de zoektocht naar de juiste match vlot en snel kan verlopen. Daarbij is het belangrijk om verder te kijken dan het CV en de diploma’s van de kandidaten. De juiste attitude, de aanwezigheid van potentieel en voldoende cultuurfit zijn minstens even belangrijk om een hoge rendementsgraad te genereren.

Neemt een gespecialiseerd kantoor alle taken op zich?

Steeds meer bedrijven, van klein tot groot, werken samen met een gespecialiseerd uitzendkantoor. Opmerkelijk is dat het daarbij niet enkel gaat om het opvangen op korte termijn van medewerkers. Ze doen er ook beroep op om hun slagkracht op de markt te vergroten door personeel aan te werven met het oog op een vast contract. Een uitzendkantoor kan dan ook beschouwd worden als een daadkrachtige onderaannemer, waardoor het bedrijf zich ten volle kan focussen op zijn corebusiness. Door ook administratief en sociaal-juridisch volledig te ondersteunen, kunnen gespecialiseerde rekruteringspartners de bedrijven zelfs volledig ontzorgen.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels