Ondernemen is als koken
Olivier Castelain,
Johan Kemel
& Jonathan Kemel
Kunstgrascentrum

Ondernemen is als koken

Profiel - Kunstgrascentrum

Kunstgrascentrum plaatst al sinds 2008 kunstgras voor al uw toepassingen. In de tuin, op het dak of voor een sport- en spelterrein. De mogelijkheden ontdekt u nu ook in hun belevingscentrum in Torhout. En de link tussen ondernemen en koken? Die is voor zaakvoerder Johan Kemel zo klaar als een klontje.

De tuin wordt meer en meer een deel van de woning en wordt meer gebruikt. Tegelijk worden onze buitenruimtes steeds compacter en hebben mensen minder tijd om een grote tuin te onderhouden. Daar komt kunstgras in het verhaal. Johan Kemel leidt samen met zijn vennoot Olivier Castelain het Kunstgrascentrum. Met het ruime productgamma en de uitmuntende service willen Johan en Olivier tuinaannemers ontzorgen. Duurzaam ondernemen en de tevredenheid van de eindklant staan daarbij centraal.

Ondernemer of chefkok

Bij het Kunstgrascentrum hebben ze een unieke visie op ondernemen. Johan vergelijkt een goede ondernemer met een chefkok: “Je moet ingrediënten selecteren en weten hoe ze klaar te maken, de mise en place moet goed zijn, net zoals de werksfeer, de organisatie ... En natuurlijk moet de klant tevreden zijn.” Zoals hij door een receptenboek bladert, praat Johan met andere ondernemers. “Uit wat zij doen, kan ik altijd iets leren. Dat wil niet meteen zeggen dat ik op dezelfde manier zal werken, maar het helpt zeker om onze manier van werken te optimaliseren. Ik ben voorstander van instinctief ondernemen. Dat wil zeggen proeven, ruiken en gaandeweg bijkruiden.”

Jolly Ark, het dak heeft een naam

In Torhout bereikt u via twee metalen trappen het dakterras The Jolly Ark. Op het dak ontsnapt u niet enkel aan de drukte, maar ook aan de stromen van polarisatie in het dagelijkse leven. Met kunstgras, stijlvol meubilair, een waterpartij en zelfs een padelveld wordt een hele belevingsruimte gecreëerd. “Door de betonstop en waterproblemen moeten we anders beginnen denken”, stelt Johan. “Daarom trekken we naar het dak.” In het nieuwe gebouw wordt bovendien 100.000 liter water gerecupereerd.

Grasgroene visie

Bij sommigen heerst wat drempelvrees als het op kunstgras aankomt, anderen zijn regelrechte tegenstanders, merkt Johan. “Maar je mag niet alles op een hoopje gooien.” Bij het Kunstgrascentrum zijn ze al meer dan tien jaar bezig met recyclage. “Hier betalen klanten een extra recyclagepremie en geldt de belofte dat we de producten bij de end of life terugnemen en dat stoffen hergebruikt worden”, legt Johan uit. “De relatie met onze leverancier is dan ook heel goed. Wij staan samen in dit verhaal.” Het kunstgras is waterdoorlaatbaar en maakt drainage en betere grondwaterstanden mogelijk. In combinatie met planten en hagen ondersteunt u de biodiversiteit, ook zonder groene vingers. “Met onze brede kijk tonen we aan dat kunstgras ook past in een duurzaam en ecologisch verhaal.”

Kunstgrascentrum
Ringaertstraat 20
8820 Torhout
T. 059 55 08 60
info@kunstgrascentrum.be
www.kunstgrascentrum.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels