Afspraak is afspraak
Stijn Haghebaert & Erik Soetinck Derudder Cleaning - Lotec

Afspraak is afspraak

Testimonial - Derudder Cleaning - Lotec

Het onderhoud van zwembaden stelt gespecialiseerde reinigingsbedrijven vaak voor stevige uitdagingen, zeker als daar interventies buiten de kantooruren bij komen. Bij Lotec, gespecialiseerd in de bouw en het onderhoud van zwembaden, werken ze daarvoor in België al een tijdje exclusief samen met Derudder Cleaning uit Deerlijk. “Ze doen wat ze beloven en stellen alles in het werk om ons op onze wenken te bedienen. Geloof me, dat kunnen er niet veel”, zegt Erik Soetinck.

Lotec is een Benelux-bedrijf met een historiek die ruim 175 jaar teruggaat. De specialist in de bouw en het onderhoud van zwembaden scoort ook in België goed. “We bouwden al een resem zwembaden en verzorgen het onderhoud voor zwemcomplexen, onder meer voor Lago en Farys. Af en toe bedienen we ook nog ­particuliere klanten." Als servicecoördinator voor België was Erik Soetinck al geruime tijd op zoek naar een reinigingsfirma die klantgericht werkt. “Zeker voor interventies tijdens weekends of buiten de kantooruren bleek dat firma's hun beschikbaarheidsbelofte (24 uur op 24, 7 dagen op 7) niet konden waarmaken. Ik vond dat zij ook te weinig met ons meedachten. Gelukkig veranderde dat toen we in contact kwamen met de mensen van Derudder Cleaning.”

Die contacten ontstonden omdat Lago, waarvoor Lotec in België zwembaden bouwt, in Kortrijk omwille van contractuele bepalingen nog drie jaar de exploitatie van het openluchtzwembad in de Abdijkaai behartigt. Voor de reiniging van het zwembad werkte Lago al samen met Derudder Cleaning, dat er onder meer het jaarlijks onderhoud verzorgt en vervolgens het zwembad weer vult met kanaalwater.

Verstopping krachtdadig opgelost

Het klikte meteen tussen Lotec en Derudder Cleaning. “Zij bewijzen dat ze op nationaal niveau problemen kunnen aanpakken en zijn altijd stand-by. Dat merkten we recent nog bij een uitdaging in Lago Beveren. Na een goed uur was er al een team van Derudder Cleaning op de site, dat alles snel en professioneel oploste. We appreciëren het ook dat zij ons verwittigen van zodra de interventieploeg vertrokken is en daarbij ook het tijdstip van aankomst meedelen.”

De reinigingsspecialist werkte voor de diverse zwembaden bovendien een oplossing op maat uit voor het leegzuigen van de filters. “Die interventie gebeurt daardoor de helft sneller én dat werk leidt niet langer tot schade aan de filter”, legt Erik Soetinck uit. “We hebben het grote voordeel dat Christ Derudder, van wie Baudewijn Vancoillie en ikzelf de zaak twee jaar geleden overnamen, aan boord is gebleven. Zijn technische expertise is van goudwaarde om tijdens een plaatsbezoek het probleem exact te definiëren en op basis daarvan de juiste oplossing uit te werken”, pikt Stijn Haghebaert in.

Overtuigd na rondleiding

De specialist uit Deerlijk heeft het werk van Erik Soetinck een stuk eenvoudiger gemaakt. “Het is simpel: van zodra ik een probleem inzake reiniging heb, bel ik sowieso naar Derudder. Ze hebben bewezen dat ze een partner zijn op wie we echt kunnen rekenen. Ze beseffen dat het inherent is aan de job om ook buiten de kantooruren snel en krachtig op te treden, en dat doen ze met de glimlach. Een rondleiding op hun bedrijf heeft me helemaal overtuigd: toen zag ik over hoeveel materiaal ze beschikken om vlug, veilig en professioneel te werken”, besluit Erik Soetinck.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels