ALLROUND ARCHITECTENTEAM BEGELEIDT U VAN CONCEPT TOT LAATSTE DETAIL
Birger Wyffels Twee Twaalf

ALLROUND ARCHITECTENTEAM BEGELEIDT U VAN CONCEPT TOT LAATSTE DETAIL

Bedrijfsprofiel - Twee Twaalf

Vanuit hun statige kantoor in Kortrijk begeleidt architectenbureau Twee Twaalf projecten vanaf het concept tot een interieur dat tot in de puntjes klopt. Opgericht in 2012 – daar verwijst hun naam naar – is het bureau gegroeid van twee architecten tot een multidisciplinair team van acht. Vennoot Birger Wyffels: “We zijn voornamelijk in Oost- en West-Vlaanderen actief, maar sluiten interessante projecten daarbuiten zeker niet uit.”

Stap vanuit de imposante koetsgang het kantoor van Twee Twaalf binnen en u weet dat het om een architectenkantoor met klasse gaat. Het elegante herenhuis ontvangt klanten met stijl en wanneer u plaatsneemt aan de vergadertafel onder een sierlijke luchter, kan u niet wachten om de eerste plannen van uw eigen woning tot stand te zien komen.

Vennoten Elise Kerckhof en Bart Tyberghien stampten hun kantoor in 2012 uit de grond. Vanaf 2017 sprong Birger Wyffels bij als freelance architect en in 2019 werd ook hij vennoot. Birger: “We vullen elkaar goed aan. Elise begeleidt projecten van concept tot de bouwaanvraag. Zelf sta ik in voor aanbestedingen, uitvoering en opvolging. Ik sta met andere woorden vaak met mijn laarzen op de werf. Bart staat vanuit zijn ervaring in voor aanbestedingen, calculaties en haalbaarheidsstudies.” Naast de drie vennoten telt Twee Twaalf ook vijf medewerkers. Met een interieurarchitect, technisch tekenaar, burgerlijk ingenieur-architect, een stagiair en nog een zelfstandig architect, heeft het kantoor de uiteenlopende vaardigheden in huis om een brede portefeuille aan opdrachten tot een goed eind te brengen.

Van vakantiewoning tot projectcoördinatie

“We werken vooral voor de residentiële markt en hebben heel wat ervaring in de appartementsbouw”, legt Birger uit. “Zo leverden we reeds enkele residenties van een 20-tal appartementen op in Oostende, Oostduinkerke, De Panne en Bredene. Vandaag maken de betere particuliere woningen een groter deel van onze portfolio uit. Zo leverden we recent enkele mooie eengezinswoningen op in Koksijde, Nieuwpoort en Sint-MartensLatem. Wanneer onze klanten besluiten een vakantiewoning te bouwen of renoveren vinden ze de weg naar ons terug. Voor zo’n project gaan we graag letterlijk de extra mile.”

De architecten van Twee Twaalf nemen ook de projectcoördinatie van uitgewerkte ontwerpen op zich. Zo volgden ze de totstandkoming van The Hub in Antwerpen op. Daar kunnen architecten hun klanten meteen laten kiezen uit een breed assortiment aan materialen en technieken. Om keuzes te maken voor je interieur hoef je met Twee Twaalf niet naar Antwerpen te trekken. In hun sfeervolle moodboardruimte kan je parket, keramiek en stoffen bekijken, voelen en combineren tot het goed zit.

Twee Twaalf
Gentsestraat 15
8500 Kortrijk - België
T. 056 212 212

info@twee-twaalf.be
www.twee-twaalf.be

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels