Aluminium hulp voor je transport
Hans Bruynooghe Mobietec

Aluminium hulp voor je transport

Mobietec

Als op en top Belgische producent van dakdragers, glasrastelen en ladders in geanodiseerd aluminium is mobietec enig in zijn soort. Om nog beter aan de wensen van de klanten te voldoen en de leveringstermijnen nog korter te maken, opent het Zwevezeelse bedrijf een tweede vestiging in Moeskroen.

Hans Bruynooghe startte mobietec in 2006, na een zoektocht naar een geschikte dakdrager voor zijn terreinwagen. “Ik vond niet wat ik zocht. De constructie was te zwaar en de afwerking stond me niet aan.” Hans fabriceerde dan maar zijn eigen dakdrager, in aluminium nog wel. Hij was meteen overtuigd van het product. “Het heeft enkele jaren geduurd vooraleer mobietec echt begon te bloeien, omdat nog te veel de perceptie leefde dat een dakdrager uit staal vervaardigd moet zijn.”

Dat niks minder waar is, bewijst mobietec nu al bijna vijftien jaar. “Wij gebruiken enkel geanodiseerd aluminium – de profielen krijgen een soort natuurlijke roestlaag, die ze ook behouden – en inox. Wij lassen onze constructies niet aan elkaar, maar gebruiken klinknagels. Die zijn heel bekend in de vliegtuigindustrie en zorgen voor een uiterst propere bevestiging.”

Ambassadeurs

De West-Vlaamse producent maakt naast dakdragers ook glasrastelen en ladders voor bedrijfsvoertuigen. Een eigen team gaat die producten monteren in garagebedrijven of in bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ombouwen van wagens. Er lopen ook contracten met automerken. “Dat zijn allemaal onze enige echte ambassadeurs, want verkopers hebben we niet”, aldus nog Hans.

Ruim 40 procent van wat mobietec produceert, is maatwerk. Het bedrijf ontwerpt zijn producten zo vlot, dat het heel snel kan inspelen op erg specifieke wensen van de klant. “Een ruitenwasser heeft andere wensen voor zijn bedrijfsvoertuig dan een dakdekker”, weet Hans. “Al onze producten zijn gecertificeerd, niet alleen inzake sterkte en bevestiging maar ook wat ladingzekering betreft.”

Personeel gezocht

Meer dan de helft wordt geëxporteerd naar grote delen van Europa. “Via de Franse markt komen onze dakdragers zelfs in La Réunion en Guadeloupe terecht.” Met dank aan de hoge kwaliteits- en afwerkingsgraad die mobietec nastreeft.

Het bedrijf wil de levertermijnen nóg korter maken en breidt daarom in het voorjaar uit met een tweede productievestiging in Moeskroen. “Daar komen twaalf assemblagelijnen bovenop onze acht productielijnen in Zwevezele.” En dus zoekt mobietec extra personeel. “Belangrijker dan de scholing vinden we de goesting om bij ons te werken. Buiten het nodige zaagwerk gebeurt er bij ons niks machinaal. Onze dakdragers, glasrastelen en ladders worden nog echt door mensenhanden gemaakt.”

mobietec
Hille-Zuid 3
8750 Wingene (Zwevezele)
0496 50 56 05
hans@mobietec.be
www.mobietec.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels