AMBACHT EN KLEUREXPERTISE VOOR UNIEKE PARKETVLOEREN
Joeri Verbrugghe Parket Line

AMBACHT EN KLEUREXPERTISE VOOR UNIEKE PARKETVLOEREN

Bedrijfsprofiel - Parket Line

Ruim 25 jaar expertise in de parketsector levert waardevolle vaardigheden op. Het op maat afwerken en kleuren van parket bijvoorbeeld. Zaakvoerder Joeri Verbrugghe maakt er een aparte onderneming van. “Met Tintt hebben we een gloednieuwe afwerkingslijn voor derden. Tegelijk blijven we ook zelf parketteur, onder de vertrouwde naam Parket Line.”

Er zijn heel wat professionele parketteurs actief. Toch weet Parket Line zich te onderscheiden door ambachtelijk maatwerk. “Dat mag u best ruim interpreteren”, zegt Joeri Verbrugghe. “Van planken op maat tot handmatige verouderingstechnieken en de perfecte kleur voor een harmonisch resultaat in het interieurconcept. Precies omdat die expertise eerder uitzonderlijk wordt en u die niet op de schoolbanken in de vingers krijgt, beslisten we om dit als dienstverlening voor vakmannen beschikbaar te maken. Dat is wat we doen met Tintt Wood Finishing, of afgekort Tintt, het zusterbedrijf van Parket Line.

Op eigen parket of als totaalservice

De ideale afwerking voor een project is echt vakmanschap. Joeri gaat aan de slag met diverse kleuringen en oliën op de houtsoort naar keuze. Joeri: “Dat zet de eerste richting uit om het gewenste resultaat te bekomen. Elke houtsoort reageert namelijk anders op kleuringsproducten. Vaak levert deze zoektocht al meerdere mooie resultaten op. Is dat niet meteen een match, dan begin ik te mengen en verder te zoeken naar de perfecte mix. Is die tint gevonden? Dan behandelen we de parketvloer vooraf in ons eigen atelier. De plaatser haalt die volledig afgewerkt af bij ons en hoeft enkel nog in te staan voor de plaatsing.”

Een aparte behandeling in de schoot van een ervaren plaatsingsbedrijf heeft zo zijn voordelen. Zo kiest u als (interieur) architect of parketplaatser zelf of u eigen planken laat behandelen of liever van een totaalservice geniet. “We kunnen de vloer ook volledig op maat uitwerken”, zegt Joeri. “Op basis van de houtpreferentie gaat onze fabrikant aan de slag. We werken het parket vervolgens grotendeels met de hand af, inclusief de kleuring. Elk aspect van de vloer is optimaal afgestemd op het interieurconcept. De uitstraling van het parket kunnen we zelfs doortrekken in het meubilair.

Renovatie van parketvloeren met karakter

Door de schaarste en de hedendaagse prijzen van het hout overwegen mensen steeds vaker om een oude parketvloer te laten renoveren. Bovendien is het een ideale manier om de authentieke charme in een interieur te bewaren. Met ambachtelijke kunde en kennis van technieken en producten is Parket Line ook voor deze renovaties het ideale aanspreekpunt. Van intensieve handenarbeid tot een vakkundige afwerking, waar men voor lange tijd kan van genieten. 

Parket Line
Onledegoedstraat 76b
8800 Roeselare

T. 051 32 09 00

info@parketline.be
www.parketline.be

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels